петък, 09 август 2019, 18:00 ч.

Ново попълнение

Гигантски панди близнаци се родиха в белгийски зоопарк

BNews.bg

Гигантски панди близнаци се родиха в белгийски зоопарк

Те се появили на бял свят на 8 август.

Зоопаркът "Пери Деза" в Белгия оповести, че са се родили гигантски панди близнаци, три години след появата на бял свят на пандата от мъжки пол Тян Бао, съобщи БТА.
Двете бебета панди са родени на 8 август, т.е. датата е 8.08, а именно това число е символ на късмет в китайската култура. 

Предоставени за 15 години от Китай, женската Хао и Хао и нейният партньор Син Хуей бяха посрещнати тържествено в Белгия през февруари 2014 г. и бързо станаха една от главните атракции на зоопарка. На 2 юни 2016 г. се роди Тян Бао. 

"Това дава нови надежди за съхраняване на вида, който е смятан за уязвим", поясниха от дирекцията. "Досега 11 родени в плен гигантски панди бяха върнати в природата, като 9 от тях са живи.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари