събота, 10 август 2019, 17:50 ч.

Сезираха ли ЦИК и СЕМ прокуратурата за извършено престъпление от Джамбазки!

Само добрите нрави ли наруши Джамбазки? Главния прокурор дали ще му повдигне обвинение?

BNews.bg

Само добрите нрави ли наруши Джамбазки? Главния прокурор дали ще му повдигне обвинение?


"Акт № 5-ЕП от 5 май 2019 г. е съставен в изпълнение на Решение № 255-ЕП от 3 май 2019 г. на ЦИК, против Ангел Чавдаров Джамбазки, с ЕГН …, затова че в качеството му кандидат за член на Европейския парламент от Република България от партия „ВМРО- БНД“ е накърнил добрите нрави, сравнявайки реакцията на българската полиция в случая в гр. Куклен, с брюкселската полиция при овладяване на улични безредици, в случая за отблъскване на терористично нападение, с използване на огнестрелно оръжие. Прави се внушение за използване на огнестрелно оръжие извън установения в закона ред."

Ето това написа ЦИК в свое решение РЕШЕНИЕ № 596-ЕП от 08.08.2019 година по повод наложеното наказание на вече избраният за евродепутат Ангел Джамбазки. Наказанието е наложено по сигнал на СЕМ. Оказва се, че за Джамбазки не е проблем да накърнява добрите нрави, но да заклеймява и заплашва със съд журналисти и граждани! Интересна в случая обаче, е друга хипотеза на този скандален случай и тя е: извършил ли е евродепутатът и кандидат за нов мандат Ангел Джамбазки престъпление? Нека припомним на ЦИК и СЕМ разпоредбата на чл. 162, ал. 1 от Наказателния кодекс за проповядване или подбуждане към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност. Припомняме още, че тази разпоредба бе приложена още през 2011 г. от Варненския окръжен съд срещу обикновен гражданин, който наруши закона при това във Фейсбук. Припомняме, че Джамбазки освен, че в този период е действащ евродепутат е и в качеството си на длъжностно лице съгласно ИК. Освен това същият твърди, че е и дипломиран юрист, което  дава основание да се предполага, че Джамбазки прекрасно разбира характера на този вид престъпления. Всъщност дали пък ЦИК и СЕМ не правят услуга на Джамбазки като не са сезирали прокуратурата за евентуално извършено престъпление и в какво точно според ЦИК Джамбазки е накърнил добрите нрави? Дали пък накърняването на добрите нрави не е нова форма на прикриване на престъпление извършено от Джамбазки с наложената смешна глоба от ЦИК? А дали пък някой съвестен гражданин няма да се престраши и да сезира главния прокурор? При всички случаи лицето Джамбазки трябва доста да трепери, тъй като за това деяние може да бъде изхвърлен и от ЕП при положение, че получи присъда, следвайки съдебната практика на Варненския съд ? Ето и цялото решение на ЦИК: https://www.cik.bg/bg/decisions/596/2019-08-08

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Пфу! - 00:13, 17 авг.

    Тоя педерст-травестит мАнгела Джанбаз защо не е в заведение за принудително лечение от концлагерен тип от фургони с минимални хигиенни условия?! Такива каквито обещаваше на гласувалите за него срещу заплащане цигани, на които гюфтото му ДС-Ванче караШкембе събаряше бараките насред зимата?!

Напиши коментар

Коментари