понеделник, 12 август 2019, 9:32 ч.

В интервю за ПИК И "РЕТРО"

Николай Бареков: Слави е слуга, подлога и еманация на простотията!

BNews.bg

Николай Бареков: Слави е слуга, подлога и еманация на простотията!

Шоуменът от Учин дол Слави Трифонов, който бе свален от Би Ти Ви заради срамно нисък рейтинг, обяви официално, че ще прави политически проект. Предизвестената новина разбуни духовете и предизвика буря от негодувание и възмущение в обществото. В социалните мрежи пък се откроява въпросът: „Как така родоначалникът на телевизионната чалга, който опростачи поколения българи, ще претендира за морал и  политическа власт?!”.

За това какво се крие зад образа на гологлавия водещ, който се саморекламира като нов месия, и какви са опасностите чалгата да навлезе официално и в политиката, пред ПИК даде интервю телевизионерът и политик Николай Бареков.      

- Дотам ли го докарахме, г-н Бареков, след 30 години преход да ни дойде до главата чалга месията Слави Трифонов, който ще атакува политиката?

- Ако сметнем, че самият преход се движи по една низходяща тенденция, че държавата се разграбва повече, отколкото се гради, и управляващите вървят все по-зле, мисля, че г-н Трифонов се явява една еманация на българския преход. Какво имам предвид? Чалга културата, стила на мутрите, стила на простаците, стила на некадърните. Разбира се, той има своите качества като телевизионен водещ и шоумен, но тук все пак става дума за управление на държава.

Ако мога да се изразя даже по-точно, по времето на Тодор Живков Слави Трифонов дори нямаше да бъде допуснат и до ролята на шут. А ние го превърнахме в шут на републиката, а сега предстои шутът да стане царят на републиката.

- Тоест чалгата вече ще се официализира и в политиката?

- За жалост, има толкова голям брой глупави български граждани – имам предвид оглупели от преход, от безперспектива...

- Може би и от бедност.

- Не бих казал, защото най-бедните хора в България може би в момента са най-четящите хора. Които, като са били млади, са четели книги.  Във всяка къща преди 30 години имаше една стена с библиотека. Само най-големите простаци нямаха книги в домовете си. Тъжното е, че колкото и да говорим, че Слави Трифонов е еманация на простотията, има страшно много представители на тая простотия в България, които ще гласуват за него така, че той без проблем може да има дори и сто депутати в парламента.

- Е, това вече звучи страшно.

- Ами то положението е страшно в България.

В случая със Слави трагедията е голяма, защото него няма кой да го пусне на сцената, ако няма благословията на двете големи партии в момента - ГЕРБ и ДПС. Хората, които ще гласуват за Трифонов, ще бъдат изморените и отвратените от управлението на ГЕРБ и ДПС през последните години. Но те ще гласуват за едно творение на ГЕРБ и ДПС, какъвто е Слави. Той е подготвян от задкулисието за подлога на управлението на ГЕРБ. Понеже се провалиха Реформаторите, провалиха се и Патриотите, Красимир Каракачанов видимо надебеля и видимо стана несимпатичен на цялата нация, е време да го смени един по-татуиран и по-мускулест, в случая - Слави Трифонов.

- Не е ли нахално 20 години да облъчваш и опростачваш народа с чалга и сега да имаш претенции да управляваш държава?

- Ще отговоря накратко – нахални са простите хора. Интелигентните хора са скромни.

- Трифонов кръщава партията си „Няма такава държава” – това не е ли обидно за електората и като няма такава държава, защо иска да я яха?

- Първо, е обидно. Но тук вече говорим, че е и незаконно – по Конституция партиите нямат право да използват имена, които са против съществуващата държава. Държавата на хан Аспарух, на хан Крум, държавата на цар Симеон, на Асеневци, държавата, която преживя турското робство... Да кажеш, че няма такава държава, меко казано, трябва да си много прост. И да не си чел книги. Това е моралната гледна точка. Що се отнася до нахалството, както вече ви казах, ще бъде сезиран Конституционният съд в края на краищата, ако тая партия въобще съдът я допусне, и аз мисля, че той ще се произнесе ясно, че партия, която е против съществуващата държава и държавен ред, няма как да бъде допусната в състезанието. Слави има пиари, неслучайно зад него стоят т.нар. Кънчо и Райчо, той се ползва със задкулисната подкрепа на кънчовците. Те му дават този акъл да пробва с тази партия. Защото ще го спре съдът, тогава Слави Трифонов ще се изкара като едва ли не жертва на съдебната система, на репресиран и идеята е да го съжалят повече народ и да гласуват за него. Иначе няма как да се казва така партията. Аз даже му предлагам име – понеже той си събираше политици с кастинг от кол и въже, а самият той се изживява като месия, да си кръсти партията „Шоуто на Слави“ и да отива така на избори.

- „Кол и въже” е добра идея.

- „Кол и въже“ също става. Сега искам да ви кажа една новина – ако е вярна информацията, че Слави Трифонов ще купува телевизия „Евроком“, аз, заедно с моя екип, ще се изнесем оттам незабавно. Аз нямам място в една телевизия с някого, който се опитва да се прави на месия и на папа. Проф. Вучков ми се обади преди дни, беше силно притеснен. Без да говоря от негово име, той също не вижда своето място в телевизия, собственост на Слави Трифонов.

Познавам Трифонов като човек, като характер. Той е много страхлив. Слави е възрастен човек вече, един стар ерген, има тоя синдром. И понеже е много страхлив, той лично няма да се ангажира с политика, ще пусне напред подставени лица като Иво Сиромахов, като актьорите си, така че да бъде завършен куполът на цирка. Така че той може да си кръсти партията и „Цирк България”, ако иска.

- Ако влезе в политиката, какво може да проповядва пред електората човек, излъчващ омраза и мизантропия?

- Нищо. Той няма идеология. Моята партия беше унищожена от статуквото, но ние имахме много силна идеология – консервативна идеология, социална идеология. Слави е един простак. Ще му напишат някаква програма кънчовците с пет-десет точки, ще ги покаже на хората и ще ги излъже. Доста се опростачи българският народ, има достатъчно, както казах, наивни хора, на които ще им хареса програмата на Слави и ще гласуват за него.

- А какво да чакаме от неговите идеолози като сценариста Иво Сиромахов, по „Фейсбук“ ли ще се пишат политическите речи на Трифонов?

- Каквото и да говорим, на народа явно му се иска да преболедува синдрома „Слави Трифонов“, за чиято поява вина има цялата политическа класа. Ако не беше провалът в управлението на БСП, на НДСВ, на СДС, на ДПС, на ГЕРБ, нямаше да се стигне до феномена Слави Трифонов. Така че каквото и да си говорим с вас, Слави Трифонов ще го преболедуваме, той ще дойде на власт. В това няма никакво съмнение. Обстоятелствата са следните – първо, той ще го играе в ролята на месията, второ, има достатъчно наивници, които ще гласуват за него. Надявам се, Слави наистина ще бъде коалиционен партньор на ГЕРБ и на ДПС, както се очертава и за каквото го готвят, за да има все пак някакви рамки на тоя цирк, който ни готвят и който ще наблюдаваме. Така че Трифонов нищо ново няма да донесе. Ще има много шоу, след което ще си свият перките. Но в парламента неговите хора ще гласуват с дневния ред на ДПС и на ГЕРБ.

- Говори се, че той имал амбиции и за премиер – това вече не е ли като видение от апокалиптичен филм?

- В България всичко е възможно. Моята теза, познавайки задкулисието в България, познавайки политиката, е, че Слави е подставено лице, патерица, подлога и ще бъде използван като такъв. Трифонов в неговия генезис винаги е бил подлога на мутрите. Още навремето, когато Борисов беше главен секретар и когато сме сядали да пием кафе долу, пред Би Ти Ви, Слави Трифонов ни носеше кафетата. Той просто има манталитета на слугата. Той беше слуга на Георги Илиев, беше слуга на брат му – Васил Илиев, беше слуга на Илия Павлов и на „Мултигруп“... Това е положението със Слави Трифонов. Той е слуга. Това, че стои на екран и вика, и кряка – плаши гаргите. Ние си го познаваме, в действителност, колко му е на Слави акълът и потенциалът.

- Да очакваме ли и нова чалга стилистика в политическото говорене?

- Очаквайте още по-голямо опростачване на българската политика. В сравнение със Слави Трифонов Бойко Борисов ще ни се стори като представител на парижката Сорбона. И го казвам без ирония. Моля да бъда разбран правилно.

- Може ли само да си представите Шишо Бакшишо, Гацо Бацов, Баба Вуна и пр. като депутати, не дай боже, като министри?

- Като го познавам Слави, нищо чудно Росен Петров да му стане министър на вътрешните работи, Любен Дилов-син – министър на културата, Шишо Бакшишо да поеме транспорта, а Иво Сиромахов като по-игрив, понеже той го раздава и актьор, нищо чудно да го сложат на мястото на Каракачанов, защото там има нужда от един шоумен, който да забавлява народните маси.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Сусам с ориз - 17:52, 13 авг.

    Тоа ми ти църул се има за нещо по различно

  • Сусам с ориз - 17:51, 13 авг.

    Тоа ми ти църул се има за нещо по различно

  • Бай Курти - 10:46, 12 авг.

    Бареков вече бая жлъч и злобичка пръска , защото бъдещето е пред Слави , а неговото вече залезе безвъзвратно. От тук нататък по едно оплюващо интервю по поръчка и тук то! А да наричаш хората харесващи Слави простаци , малко дебилно идва - твоите платени шмекери кви бяха ве , Бареков? Сплухай се вече и си трай - аут си вече от всякъде, дет се вика - Г-н Никой от който нищо не зависи!

Напиши коментар

Коментари