вторник, 20 август 2019, 15:15 ч.

5-звездният хотел вече се стопанисва и управлява от друго дружество

Ветко се раздели с „Маринела”

BNews.bg

Ветко се раздели с „Маринела”

Още един хотел от империята на Ветко Арабаджиев мина в чужди ръце. Засега 5-звездният „Маринела“ в столицата не е продаден, а само се стопанисва и управлява от друго дружество - „Сити хотел мениджмънт“ ЕАД със собственик 37-годишния Калоян Николов, пише marica.bg.

Любопитна подробност е, че фирмата е новоизлюпена, регистрирана е в края на ноември миналата година с предмет на дейност хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска дейност и т.н. Още по-интересно е, че ЕАД-то е на същия адрес, както и фирмата на Арабаджиеви - бул. „Джеймс Баучер“ 100.

Собственик на хотела е ВГ АД. Буквите на латиница отдавна красяха фасадата на 18-етажната сграда. В Борда на директорите влизат синът Вълчо Арабаджиев, дъщерята Александра и майка им Маринела Арабаджиева, а представител на дружеството до последно е била Александра. После е заличена. ВГ АД чинно е подало декларация в указания срок по Закона за мерките срещу изпиране на пари, от което очаквано става ясно, че действителните собственици са офшорни компании. Като физическо лице, участващо пряко или косвено в управлението на дружество, е посочен Петрос Економидес от Кипър, а като юридическо - Океанос Консултантс Лимитед от Вирджинските острови.

Именитата пловдивска фамилия Арабаджиеви купи бившия х-л „Кемпински” в края на 2014 г. от наследниците на покойния Иван Зографски, припомня marica.bg. Цена не бе съобщена официално, според участници на имотния пазар тя се въртеше в диапазона 25-45 млн. евро.

Няколко месеца по-късно изтече договорът за управление с международната верига „Кемпински”, нов контракт не бе сключен и името на хотела бе променено на „Маринела”. Направиха се много ремонти и подобрения, включително казино и допълнителни барове. Не мина и без няколко скандала - първо екозащитници от района скочиха, като разбраха, че се изкореняват японските вишни пред достолепната сграда и на тяхно място се слагат палми /запазена марка и за пловдивския хотел "Марица", а после ДНСК се намеси, защото откри незаконно строителство и пристрояване. След ареста на Ветко Арабаджиев хотел "Маринела" няколко пъти бе запечатван от данъчните заради неизрядна фискална политика.

Хотелът и до днес е един от най-големите в София. Има 442 стаи и 700 легла, сочи регистърът на Министерство на туризма. Президентският апартамент на 18-ия етаж няма конкуренция в хотелския бизнес - той е най-просторният в цялата столица и заема площ от 270 квадрата. Има хол, трапезария с маса за 10 човека, офис, втора спалня със собствена баня, будоар с ретро вана и панорамна гледка оттам и заключваща система, съобразно най-високите изисквания за сигурност.

Морската перла на Ветко Арабаджиев - хотел "Виктория палас" на Слънчев бряг - бе изтъргувана за над 50 милиона лева

Преди няколко месеца бе изтъргувана морската перла на Ветко Арабаджиев - хотел "Виктория палас" на Слънчев бряг. Цената бе малко над 50 милиона лева, а купувач - неизвестното дружество "С.Б. Роял Хотелс".

Ветко и Маринела Арабаджиеви са в ареста от началото на май, след като ги екстрадираха от испанско градче, където се укриваха. Обвиненията срещу тях са за данъчни измами и пране на пари. Още тогава се заговори, че той започва да разпродава тихомълком бизнеса си, за да не може държавата чрез КПКОНПИ да сложи ръка върху него.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Linda - 00:57, 12 февр.

    КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, свържете се с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ... ....

Напиши коментар

Коментари