вторник, 20 август 2019, 16:30 ч.

Ремонтни дейности

330 хил. лв. за разработване на тунела под Петрохан

BNews.bg

330 хил. лв. за разработване на тунела под Петрохан

След влизането в сила на решението по ОВОС ще се пристъпи към изработването и на идеен проект по одобреното трасе.

Обществената поръчка за прединвестиционно проучване на трасето на тунел под Петрохан е възложена на Обединение "Петрохан 2019", с участници "Трансконсулт 22" ООД и "Университет по архитектура, строителство и геодезия - Център за научни изследвания и проектиране" ЕООД.

Стойността на договора е 330 хил. лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 180 дни. Договорът е подписан от Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Изпълнителят ще трябва да посочи минимум три варианта за развитие на ново пътно трасе с тунелно преминаване под Петрохан. Въз основа на извършеното проучване ще бъде определен пътният габарит на направлението. На проучване подлежат и необходимите капиталовложения за реализацията на проекта, както и разходите за поддържане и годишна издръжка на пътя и пътните съоръжения след тяхното реализиране. След приключване на прединвестиционното проучване следва процедура за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), въз основа на която ще бъде взето решение за одобрение на вариант за бъдещото трасе.

След влизането в сила на решението по ОВОС ще се пристъпи към изработването и на идеен проект по одобреното трасе.

Припомняме, че през 2018 година правителството взе решение за изграждане на тунел през Петрохан, след като в продължение на години жители на Северозапада протестираха с искане за това.Идея за изграждане на такъв скоростен път се появява още през 80-те години на миналия век, но изпълнението й бе постоянно отлагано.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари