вторник, 20 август 2019, 18:30 ч.

Огнено бедствие

Пламъци отново лумнаха в гората над Реброво

BNews.bg

Пламъци отново лумнаха в гората над Реброво

Няма достатъчно доброволци да гасят пожара, оплака се кметът на селото.

Между селата Владо Тричков и Реброво отново е избухнал горски пожар. Пламъците са обхванали сухи трети и дървета. Кметовете на двете села спешно търсят доброволци.

Сигналът за разразилия се нов пожар е получен към 14:00 часа, като в момента 10 огнеборци с 2 пожарни се опитват да се справят с пламъците.

Организират се и доброволци, които да помогнат в овладяването му.

"Доброволците трябва да бъдат подходящо облечени с дълги панталони, дълги ръкави и кожени обувки, също така всеки трябва да носи лопата. Положението е неотложно поради силният вятър, който допринася за бързото разрастване на пожара", съобщи кметът на село Владо Тричков Иван Николов.

Той допълни, че положението е сериозно и за съжаление няма достатъчно желаещи доброволци.

В неделя следобед пламна гората между селата Реброво и Владо Тричков. При пожара изгоряха две необитаеми вили, нямаше пострадали хора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари