вторник, 20 август 2019, 19:00 ч.

Екипна работа

Скокове от вертолети изпълниха съвместно български и американски военнослужещи

BNews.bg

Скокове от вертолети изпълниха съвместно български и американски военнослужещи

Военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили днес за първи път изпълниха парашутни скокове от вертолети UH-60 "Black Hawk" в района на летище Чешнегирово от около 400 м височина с парашут с кръгъл купол.

Парашутните скокове са в рамките на съвместната българо-американска подготовка между формированията от Силите за специални операции на Българската армия и армейската авиация от Сухопътните войски на САЩ в Европа.

Тя се провежда в периода 19 до 25 август и в нея участват до 250 военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили с необходимата екипировка и оборудване и до 30 военнослужещи с до 5 вертолета UH-60 "Black Hawk" от армейската авиация на Сухопътните войски на САЩ в Европа.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари