вторник, 20 август 2019, 18:32 ч.

С издадена заповед

Калинката на Валери Симеонов пое и киберсигурността на държавата

BNews.bg

Калинката на Валери Симеонов пое и киберсигурността на държавата

Снимка: Канал 3

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност като консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността. Законът за киберсигурност, с който бе регламентирано създаването на Съвета, е приет от 44-то Народно събрание на 31 октомври 2018 г.

  Марияна Николова зае поста на вицепремиер след като Валери Симеонов подаде оставка от него. В края на юли, след безпрецедентният теч на информация от НАП, Николова събрна на среща представители на IT.  Официално бе обявено, че Николова се е срещнала с Бизнес съвета към Съвета за електронно управление, за който Фрог разкри, че на практика никога не е функционирал.

  От биографията на Николова, публикувана в Уикипедия, се вижда че тя е юрист и е заемала редица постове, но образованието й, както и заеманите до момента длъжности не са свързани по никакъв начин с киберсигурността.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Т. Александров - 21:43, 20 авг.

    ДС-Ванче караШкембе не беше ли до сега вицепремиерин - отговорник всякаква сигурност и отбрана?! Какво е правил до сега в ресора си и след тия плачевни резултати не трябва ли да го шутират моменталически от всиките му постове, комисионни, криминал и кражби под ДС-патриотарско прикритие?!

Напиши коментар

Коментари