четвъртък, 22 август 2019, 19:00 ч.

Поредни измами

Схема за 15 млн. лв в БДЖ

BNews.bg

Схема за 15 млн. лв в БДЖ

СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ ВЕЧЕ РАБОТЯТ ПО СЛУЧАЯ.

Разкриха схема за източване на 15 млн. лева в БДЖ-Товарни превози. Измамата е станала чрез възлагане на охрана на обекти на външна охранителна фирма.


Схемата е започнала още по времето на бившето ръководство. Възложена е обществена поръчка за опазването на 42 обекта на товарното поделение от външна фирма за сумата от 15 милиона лева за 5 години. Вътрешна проверка обаче е показала, че от въпросните 42 обекта само два наистина се нуждаят от външна охрана, тъй като в останалите няма какво ценно да бъде откраднато. 


Според статистиката обаче, кражбите с най-голяма финансова стойност са ставали именно на обекти, охранявани с външна охранителна фирма. 
Проверката на търга е показала, че при определянето на обектите изобщо не са представени документи за извършени обследвания и обективни експертни анализи за рисковете от грабежи.


Препоръката от вътрешната проверка е този 15-милионен търг да бъде отменен. За схемата вече знаят и службите за сигурност у нас, които са започнали разследване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари