петък, 23 август 2019, 11:00 ч.

Повишено внимание

Голяма опасност от пожари в 13 области в страната

BNews.bg

Голяма опасност от пожари в 13 области в страната

Снимка: Ройтерс

Националния институт по метеорология и хидрология съобщава, че на места в 13 области в страната е в сила екстремален индекс за пожароопасност.

Индексът обхваща територии от областите София - град, София - област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Ловеч, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас и Добрич.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Голяма опасност от пожари има в почти цялата страна.

Припомняме, че в последните седмици пожари пламнаха в гората около двореца Кричим, в сметището и гората около Ветрен, сметището в Свищов, старото сметище в Перник, виадукт на АМ "Струма", сметището в Карлово и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари