петък, 23 август 2019, 19:00 ч.

В църквата "Света София"

Десетки приятели и близки се сбогуваха с Жорж Ганчев

BNews.bg

Десетки приятели и близки се сбогуваха с Жорж Ганчев

Близки, приятели, колеги, политици и общественици си взеха последно сбогом с Жорж Ганчев в църквата "Света София". Той почина на 79-годишна възраст, дни преди рождения си ден. Новината дойде от режисьора Живко Ботев, който съобщи във фейсбук за смъртта на легендата. 

"За разлика от всички други политици в България имаше коренно различен стил и модел на поведение. Жорж бе човекът сила, човекът честност, които желаеше да промени стила на политиката в България, но не беше оценен в онази си степен,  в която заслужаваше. Той обичаше много България, уникален джентълмен. Днес липсват такива политици в България", спомни си финансовия експерт Кольо Парамов, който се кандидатира заедно с Жорж Ганчев на президентските избори през 2016 г.

От 15 г. той бе мой пациент. С времето станахме доста близки. През тези години бе удоволствие да общувам с него. Изключително колоритен и достоен човек. Това е голяма загуба. Той бе пълен с идеи и проекти. През последните години правехме какви ли не усилия, за да подобрим здравето му, но за съжаление нещата станаха необратими", каза проф. д-р Иво Петров  - един от най-утвърдените кардиолози у нас и  медицински директор е на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център”.

Да се сбогуват с политика дойдоха бившият министър Николай Василев, Александър Томов, Петър Берон и агент Иван Тенев, певицата Диана Дафова и актьорът Светослав Пеев и други. 

"Ще запомня Жорж като голям българин, който обичаше България с цялото си сърце", каза д-р Емил Илиев.

"Жорж бе изключително интелигентен човек, беше прям и откровен и казваше винаги истината в очите", каза Максим Бехар.

Жорж бе изпратен в последния си път с аплодисменти, а бял гълъб бе застанал до колата му. Дъщерите му Силвана и Джулия видяха в това символика. Сърцето ми е разбито, каза със сълзи в очите Джулия.

"Най-великият мъж на тази планета, не мога да се побера в едно изречение", каза и любимата му Шуши. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари