неделя, 25 август 2019, 8:02 ч.

Реално пекат 500% над нормата...!

Как ни лъжат за радиацията от GSM-те: Комисията тества само 1 телефон от модел, и то предоставен и от производителя...

BNews.bg

Как ни лъжат за радиацията от GSM-те: Комисията тества само 1 телефон от модел, и то предоставен и от производителя...


Мнозина по света все още активно дебатират дали 5G честотите ще представляват риск за здравето на потребителите, но се оказва, че повечето от нас вече са в досег с вредни радиочестоти.
Колеги от американския ежедневник Chicago Tribune наскоро са се заели да тестват радиоактивността на някои от най-популярните смартфони на пазара, а резултатите им са меко казано смущаващи.
Сред тестваните устройства са iPhone 7, iPhone 8/8 Plus, Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, Moto G6 Play, Moto E5 Play и няколко други модели.
Радиоактивността е измерена от разстояния, вариращи от 2 милиметра до 25 милиметра, които рефлектират близостта, в която държим телефоните си при нормална употреба.
Оказва се, че почти всички тествани модели излъчват радиоактивни вълни, далеч надминаващи стандартите за безопасност, наложени от Федералната комисия по комуникациите в САЩ.
Нивата на лъчение, идващи от iPhone 7 при разстояние от 2 милиметра и 5 милиметра, са били два пъти по-високи от нормите за безопасност. Резултатите са същите при iPhone 8 Plus.
Най-притеснителни обаче са резултатите при Samsung Galaxy S8, който излъчва пет пъти повече радиация oт допустимото при разстояние от 2 милиметра.
И от Samsung, и от Apple, коментират разкритията, позовавайки се на факта, че въпросните модели са минали през тестовия процес на Федералната комисия по комуникациите и твърдят, че тестовете на Chicago Tribune не са акуратни.
Важно е да отбележим, че Комисията тества само по една бройка от даден модел, преди да потвърди, че дадена линия телефони не носи рискове за здравето на потребителите.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари