неделя, 25 август 2019, 10:00 ч.

Мрачна прогноза на БНБ

ЧЕСТИТО! Хлябът ще поскъпне заради цената на тока и предстоящото плащане на ТОЛ таксите

BNews.bg

ЧЕСТИТО! Хлябът ще поскъпне заради цената на тока и предстоящото плащане на ТОЛ таксите

Хлябът ще поскъпне заради цената на тока и предстоящото плащане на ТОЛ таксите.

В анализа си БНБ очаква 2,6% инфлация в края на 2019 г. заради международните цени на петрола и на храните в евро. Данните показват още, че заради по-слабата очаквана реколта хлябът ще поскъпне.

Поскъпване на храните и горивата прогнозира Българската народна банка /БНБ/. В анализа си БНБ очаква 2,6% инфлация в края на 2019 г. заради международните цени на петрола и на храните в евро. Данните показват още, че заради по-слабата очаквана реколта хлябът ще поскъпне. Според хлебопроизводителите обаче, повишените цени няма да са заради реколтата, а заради цената на тока и предстоящото плащане на ТОЛ таксите, отбелязва Нова телевизия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 15:51, 25 авг.

    др.от БНБ,след вашата мрачна прогноза,др.борисов съобщи неговата светла прогноза,че кредитния ни рейтинг,е бил положителен

Напиши коментар

Коментари