събота, 31 август 2019, 14:00 ч.

Добра новина

С 33% намаляват "ало" измамите

BNews.bg

С 33% намаляват "ало" измамите

За първите седем месеца на 2019 г. са извършени 459 телефонни измами, спрямо същия период на 2018 г., когато те са били над 688. По този начин такъв тип измами намаляват с 33%.

Данните представи заместник-директорът на ГДНП Николай Хаджиев на брифинг, посветен на на неутрализираната организирана престъпна група за телефонни измами в Левски.

По думите му това показва, че действията на полицията и прокуратурата дава резултат. Повишава се и процентът на разкриваемост на телефонните измами за първите седем месец на настоящата година - 23%, спрямо 14% за миналата 2018 г.

Според Хаджиев трябва да се наблегне повече на превенцията, с която да се популяризира престъпността на телефонните измамници.

"Трябва да стане ясно на хората, че полицията не работи по този начин и когато някои иска съдействие от гражданите по никакъв начин не трябва да бъде обвързано с лични данни, предоставянето на ценности, накити и парични средства", подчерта Хаджиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари