сряда, 04 септември 2019, 10:57 ч.

Дали нашата девочка Захариева, Екатерина Спасовна ще разбере посланието на писателя?

ДИМИТЪР НЕДКОВ:ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна...

BNews.bg

ДИМИТЪР НЕДКОВ:ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна...

ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна...

ПРЕДИСЛОВИЕ: във връзка с предстояща изложба по повод на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, министерството на външните работи на България изрази официален протест относно намесата на Русия във вътрешнополитическия дебат на страната и подчерта съмнението си относно историческата теза “освобождение”, която заглушавала гражданската съвест на българина...

ТЕРЗАНИЯТА НА шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна...

ПРЕДИСЛОВИЕ: във връзка с предстояща изложба по повод на 75-годишнината от освобождението на Източна Европа от нацизма, министерството на външните работи на България изрази официален протест относно намесата на Русия във вътрешнополитическия дебат на страната и подчерта съмнението си относно историческата теза “освобождение”, която заглушавала гражданската съвест на българина...

...............................................

Да не бързаме да се нахвърляме върху изпълняващата длъжността външен министър на България, шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна с обвиненията, че дори явно не подозира и до ден днешен, за оня бизсенс-разговор през есента на 1944 между трансатлантическия демократ Чърчил и сибирския диктатор Сталин, известен като “процентното споразумение” за определяне сферите на влияние в Югоизточна Европа на победителите след края на Втората световна война. Още на следващия ден след стискането на ръцете, американската съюзна страна надлежно е уведомена за “процентните уговорки” от самите ръкостискащи се. За какво точно пунктуално са се договорили демократът Уинстън и диктаторът Йосиф, и то по предложението на самия гост от Лондон, ще стане ясно чак след 2045 година, защото дотогава е срокът на засекретеност на по-съществената част от дипломатическата документация между съюзниците от антихитлеристката коалиция по време на Втората световна война. Но стенографският бележник на един от обслужващите кремълската договорка преводачи, е фиксирал мълчанието и нервното подръпване от пурата на мистър Чърчил при въпроса на товарищ Сталин – кое е налагало английските бомбардировачи да разрушават столицата на неутрална България и да загиват стотици невинни в своята неутралност мирни жители.

Апропо, дали някоe дипломатическо превъзходителство от подопечната й българска дипломатическа мисия в Лондон е докладвало, дори с бегла паметна записка до шарже д`афер Захариева, че още през април тази година, в експозиция организирана от самия Британски национален архив под наслов “Разкрития за студената война на Великобритания”, насред Лондон е изложен оригиналът с краснописа на самия британски премиер на прословутата, касаеща и България “процентна записка”, описана от същия този емблематичен трансатлантически демократ Чърчил в последния том от мемоарите му като – “циничния документ”...

Да не бързаме да обвиняваме шарже д`афер Захариева, Екатерина Спасовна в историческа невменяемост и относно съмненията й в тезиса “освобождение” в българската историография, защото според най-новите “опорни точки” на “историческия отдел” на работодателя (Държавният департамент на САЩ) на шарже д` афер Захариева, България е освободена от украинците (Трети украински фронт), а не от руснаците, които според днешната дипломатическа риторика, нямат нищо общо с украинците – най-вече с полуострова Крим.

Така както се е самовъзбудила напоследък шарже д` афер Захариева по темата за пренаписването на обитавалите българските земи исторически справедливости и несправедливости, нищо чудно някой ден да се окаже, че всъщност е била един дълбоко законспириран янфлеминговски антуражен персонаж около митичния агент 007, изпълняващ ролята на топла връзка между президентите Тръмп и Путин.

“Наша девочка!” – би възкликнал властелинът на Кремъл, доволно протривайки ръце при срещата си с който и да е било български премиер или президент, преди исторически назидателно да им обясни, защо отлага за по-добри времена в актуалните българо-руски взаимоотношения разглеждането на тази или онази настоятелна просьба... А в това време, горкият държавен секретар Помпео, навярно би пристъпвал нервно от крак на крак пред перчемлията стопанин на Овалния кабинет с оправданието, че е готов с предложение за нов шарже д`афер на външните работи на България, след гневния изблик на президента Тръмп – нерде Чърчил и Сталин през 1944-та, нерде моята “процентна сделка” с Путин за Балканите в началото на ХХI век. А как ли би звучало на английски туитнато към нашенската шарже д`афер едно “дипломатично” тръмповско предупреждение – от формите на твойто съвършенство с наслада пият моите очи, но не нарушавай чудното блаженство, о моля те – мълчи... мълчи... мълчи (Давид Овадия)

Доста трудно ще е на хроникьорите на преходната ни, от един към друг Господар, българска дипломация при описанието на антидипломатичността на всички шарже д`афер разпоредители с външната политика на разпнатата между Изтока и Запада многострадална България.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Тишо - 14:41, 05 септ.

  Честито на автора, че на дърти години е научил една нова френска дума и я дъвчи като гума, както казвахме като деца. Тюрлюгювеча, който е написал, е излишно да се коментира. Съжалявам само, че изчетох твореньето, без да съм се осведомил КОЙ е световнонеизвестният му автор- според гугъл, близък с Доган. Е другия път ще знам да не си губя времето.

 • Лъвче - 12:37, 05 септ.

  В България никога не е имало фашизъм и нацисти. “Народния съд” уби най най свястните, интелигентни и добри българи. Смачкаха и Православието. И то ли беше фашистко??? Как не ги е срам руснаците да си отварят черната уста? Уж и те бяха загърбили комунизъма. Ако са приятели, трябва да се извинят за престъпленията и геноцида, който донесоха 1944г., а не да искат признание и поклонение.

 • ross - 03:52, 05 септ.

  ЗАХАРИЕВА Е ТЪПА ОВЦА, КОЯТО ПЛЯМПА КАКВОТО И ДОЙДЕ ПО ФАКСА ОТ КОЗЯК!... ТО ПЪК ТОЛКОВА ПРОДАЖНИ МЪСТИ НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ЗА УПРАВНИЦИ!... ТО НЕ Е СРАМНО... ТОЕ ДОЛНО И УНИЗИТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕТО НА "ВЪНШНО" И НА "ВЪНШНАТА" МИСИРКА!

 • Архонт - 21:31, 04 септ.

  Тъп аФтор - тъпи кУментари

 • Съвременик - 18:26, 04 септ.

  Нищо случайно, нищо ново под слънцето.

 • Дичо - 12:17, 04 септ.

  Aбе тази Захариева е такова недоразумение, което хал хабер си няма от дипломация (от какво ли пък има) и може да ни докара сериозни неприятности. И е ужасно просто кречетало

Напиши коментар

Коментари