сряда, 04 септември 2019, 11:30 ч.

Занемарена е

Къщата на създателя на Морската градина във Варна се превърна в сметище

BNews.bg

Къщата на създателя на Морската градина във Варна се превърна в сметище

Сградата е в сърцето на парка, но се руши и е опасна.

Домът на създателя на Морската градина във Варна - Антон Новак, от години тъне в мръсотия и забрава. Сградата е в сърцето на парка, но се руши и е опасна.

„Ако ние стопанисвахме къщата, тя нямаше да изглежда по този начин. Множество хора се вълнуваха какво ще се случи и в чии ръце ще попадне и за какво ще се използва къщата. Винаги е имало недомлъвки ще бъде ли музей, но официална позиция няма”, каза Димитър Новак, наследник на Антон Новак.

„Сградата изглежда ужасно. Преди всичко искам да кажа, че възхищавам на Антон Новак. Радвам се, че вече се говори за тази сграда. От 2014 г. е започнало проучваме собствеността на сградата и тя вече е прехвърлена на Община Варна. Къщата ще бъде обезопасена в най-скоро време. Един рушащ се символ ще стане красив”, посочи Николай Савов от Община Варна.

„Към настоящия момент сградата не впечатлява с особена архитектурна и художествена стойност. Антон Новак прекарва около 50 години в тази къща. Това е човекът, който създава голяма част от  зелените пространства във Варна”, допълни краеведът Християн Облаков.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари