неделя, 08 септември 2019, 12:00 ч.

Ексклузивно

Бареков: Мая, Нинова и ГЕРБ хулят лицемерно ПИК, за да отмъкнат гласовете на горкия Игнатов. Такива компромати се пускат навсякъде по света. Достойната позиция е този мъж да се оттегли и да си реши семейните проблеми

BNews.bg

Бареков: Мая, Нинова и ГЕРБ хулят лицемерно ПИК, за да отмъкнат гласовете на горкия Игнатов. Такива компромати се пускат навсякъде по света. Достойната позиция е този мъж да се оттегли и да си реши семейните проблеми

Позицията на тези поитици е двулична. Те не са възмутени от ПИК, те са възмутени от снимките, но искат да вземат гласовете на човека.

Категорична позиция срещу критикарите на публикуването на скандалните снимки на годеницата на кандидата за кмет на София  от "Демократична България" Борислав Игнатов изрази пред ПИК журналистът и доскорошен евродепутат Николай Бареков.

Ето пълния текст на казаното от Бареков без редакторска намеса:

"На всички, които се правят на ощипани моми и се правят на възмутени от факта, че тези снимки са намерили бял свят и са публикувани, като трърдят, че това едва ли не влиза в разрез с някакви стандарти, искам да им кажа, че журналистиката, която те дават за пример във Великобритания и САЩ, които, знаем, са най-свободните в медийно отношение държави в света, там журналистиката стига до много по-големи крайности. Там нищо не се спестява на политиците.

Вие много добре знаете и помните какви секс скандали, какви секс компромати гръмнаха. Ще дам само два примера. Единият беше с британски лорд, политик от Камарата на лордовете, който беше заснет и показан в най-големия английски таблоид в женски дрехи да участва в оргия с няколко проститутки.

Вторият скандал, който си припомням, е случаят с Моника Люински и Бил Клинтън. Стигна се до искането на импийчмънт за президента на демократите. Скандалът беше брутален.

Така че нека критиците на ПИК да не се правят на ощипани моми. Според мен поведението на политиците, които едва ли не искат да отрекат вашата медия, е абсолютно двулично поведение, защото в момента и позицията на Мая Манолова, дори позицията на ГЕРБ и БСП е такава, за да могат да могат да вземат гласовете на нещастния човек, който беше кандидатиран за кмет от "Демократична България". Те затова се държат по този начин, за да привлекат гласове след този, разбира се, гнусен, долнопробен скандал. Той обаче е такъв заради самите снимки, които бяха показани, а не заради това, че снимките са показани.

Позицията на тези поитици е двулична. Те не са възмутени от ПИК, те са възмутени от снимките, но искат да вземат гласовете на човека.

Когато влезеш в политиката, независимо дали в България, или във Великобритания, или в Америка, трябва да си готов всичко за теб да бъде извадено на показ. И питам същите тези възмутени граждани: Къде бяха, когато аз бях разкостван, аз и моето семейство, когато бях обиждан най-долнопробно в ефира на национални телевизии от хора като Тити Папазов и Яне Янев, които бяха нарекли с най-долни думи собствената ми съпруга, от която имам три деца? Наричаха ме "морален урод", а жена ми с още по-обидни думи, защото нямала сключен брак с мен. Ами хайде да излязат сега тези господа, които говориха тогава по мой адрес, да видим какво мислят за тези снимки. И ако аз съм бил "морален урод", а моето семейство беше обиждано, какви са хората на тези снимки?

Обръщам се и към самия кандидат. Аз му съчувствам. Казвам го като мъж. Кой мъж иска да види да излязат такива снимки на жена му? Никой. Това е истински морален шок и морален удар. Аз просто призовавам този човек, този господин, на когото му се случи това нещастие и който няма никакви шансове на тези избори, достойната постъпка е да се оттегли. Да се прибере вкъщи и да решава личните си проблеми.

Нека все пак припомня, че не ПИК направи тези снимки. Има държавни и частни медии. Аз говоря за частните медии. Примерите, които дадох, са в частния сектор. В Америка със специален член на Конституцията свободата на словото е гарантирана приоритетно. Затова там наистина се стига до крайности. Там наистина влизат с камери и микрофони под юрганите на политиците. И е крайно време политиците в България да свикнат, че това ще бъде така. Че никой не ти е виновен, че ти си влязъл в политиката, а имаш своя скрита тайна.

Представете си, че този човек, този кандидат, аз не му знам и името, знам, че е кандидат на либералите в София, ако той спечелеше изборите и тогава се появи някой бизнесмен с тези снимки в кабинета му, този човек, нали разбирате, че ще бъде зависим от въпросния бизнесмен. Така че - затова сте медиите. Да ровите под юрганите на политиците.

И нека сега всички, които се правят на ощипани моми и двуличници в политиката, да знаят, че това е стандартът и в Америка, и във Великобритания, и там, където има свободни медии - всичко да бъде показвано. Има ли го, факт ли е, случило ли се е, заснето ли е, то ще излезе на бял свят. Ако не излезе на бял свят, значи политикът, за когото има такъв компромат, вече е зависим.

Двуличници са тези, които призовават за отлъчването на ПИК. Всичко това те го правят с една единствена цел. И Мая Манолова, и политическа партия ГЕРБ, и Корнелия Нинова нападат ПИК и защитават въпросната жертва, този кандидат за кмет, само с една единствена умисъл - да вземат гласовете на този човек. Да вземат неговите избиратели за очертаващия се кървав балотаж. Тази позиция е сметкаджийска."               

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • PIGоституцията - 09:31, 09 септ.

  Няма смисъл да причисляваме PIG към журналистиката, защото те не са журналисти! Те са продукт на ПОРЦИОНната ОБРЪЧи на банкянската МУТРА! Той КРАДЕ от ДАНЪКоплатците стотици милиарди и след това ги дава на свинско-матуришките си “медии”, иначе до сега те щяха да са фалирали! Докато дасарският ченгесарски АГЕНТ-буда е във властта , при него над поливината от събраните данъци и ЕВРОфондовете ще се КРАДАТ, заедно с милиардите от контрабандата! И никога няма да доближим дори стандартите на другите държави в ЕС! Ето заради примитивният БАНДИТски дИбиль-буда инвестициите в НРБ спаднаха над 10(ДЕСЕТ!) пъти, а населението и раждаемостта спаднаха 2(ДВА!) пъти! А той вместо да дава милиардите от данъците за ОПГ-НОИ, ОПГ-НЗОК, той ги КРАДЕ и ги дава на матуришките и ченгесарските си сводници! И за това буда краде само от ОПГ-НЗОК над 3-4 милиарда , всяка година, отделно са и милирдите за ОПГ-НОИ! За това , НЕКА всички СПРАТ да внасят своите вноски в ОКРАДЕНИТЕ ОПГ-НЗОК и ОПГ-НОИ, защото и без това агент-буда и неговите БАНДИТи ще ги ОТКРАДНАТ! Също така НЕ трябва да се внасят данъци в ОЩЕ по-БАНДИТсаката ОПГ-НАП! Докато НЕ се РАЗРУШАТ тези организации , заедно с ОСНОВНИТЕ БАНДИТи от ОПГ-цацаратутаТА, ОПГ-ДАНС, ОПГ-конпир, ОПГ-УБО, ОПГ-МВР….. ОПГ-румно…. и т.н., няма да има никакви полза от внасянето на никакви данъци и осигуровки , защото те отиват при банкянската МУТРА и неговите бандитски “служби”, и техните ченгесарско-матуришки кукловоди…… И сега това се вижда от техният опит за компроментиране на кандидата на Демократична България за кмет на София! Те не могат да спечелят честни избори , защото cа ченгесари и БАНДИТи и техните ченгесарски проститутки от PIG! Ето и малко ИСТИНСКО , а не монтирано, ПОРНО за банкянската МУТРА, ОПГ-цацаратураТА и неговите “служби”: h t t p s : / / b i v o l . b g / b a d a p p l e s - t a lk in g- s2 -4.h t m l

 • Буревестников - 22:01, 08 септ.

  Тези пък смешници ако си мислят, че с някакви домашни снимки ще ме откажат да гласувам за архитекта, много тежко се лъжат. Да не говорим, че няма сила, която може да ме накара да гласувам за някоя от двете партийни секретарки с еднакви фризури, с които от една седмица ни задръстиха телевизионните екрани. Филма "Още от същото" не го ли гледаме вече 20 години? Хайде, стига толкова..

 • Бай Курти - 17:10, 08 септ.

  Кой е Николай Бареков? И какъв е та да дава акъл под път и над път? Не че някой го взима насериозно де!

 • Ирина Стефанова - 14:51, 08 септ.

  Лошо е когато един тъпак си внуши, че другите са по-тъпи от него. Това прави ментето Бареков. Но...всяка жаба си отиде в гьола. Трябва да свикне със собствения си гьол. Поне все още може да плува.

Напиши коментар

Коментари