понеделник, 09 септември 2019, 15:00 ч.

Ексклузивно

Професор доказа - Мая Манолова не е юрист и няма право да е адвокат

BNews.bg

Професор доказа - Мая Манолова не е юрист и няма право да е адвокат

Дунов дава да се разбере, че всъщност кандидат кметицата и бивша омбудсманка, станала такава, заради юридическото си образование, всъщност няма такова. Професорът е категоричен, че Манолова не може да бъде адвокат с изкаран няколкомесечен курс и да се води юрист.

Разкритието, че Мая Манолова има съмнителна диплома от Москва, разбуни духовете сред обществото. Докторът по философски науки и преподавател по философия в "Софийския университет" проф. Здравко Дунов публикува и допълнение към разследването на ПИК за комсомолската школа, която е завършила Манолова.

Дунов дава да се разбере, че всъщност кандидат кметицата и бивша омбудсманка, станала такава, заради юридическото си образование, всъщност няма такова. Професорът е категоричен, че Манолова не може да бъде адвокат с изкаран няколкомесечен курс и да се води юрист. 

Ето какво разкрива проф. Дунов по повод това дали е адвокат или не Манолова: 

1. Адвокат ли е Мая Манолова:

ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА

Глава втора.

ПРИДОБИВАНЕ ПРАВА НА АДВОКАТ

Чл. 4. (1) Всеки дееспособен български гражданин може да стане адвокат, ако отговаря на следните условия:

1. да има завършено висше юридическо образование;

2. да има придобита юридическа правоспособност;

3. да има най-малко две години юридически стаж;

4. да е положил предвидения в този закон изпит, освен в случаите на чл. 6, ал. 3;

5. да притежава необходимите нравствени и професионални качества за упражняване на адвокатската професия.

2. Има ли Мая Манолова завършено висше образование по право?

Държавен вестник, брой 9 от 27.I

НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО"

НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО"

Приета с ПМС № 343 от 30.12.1994 г.

Обн. ДВ. бр.9 от 27 Януари 1995г., отм. ДВ. бр.31 от 12 Април 1996г.

Отменена с параграф единствен на заключителните разпоредби на Постановление № 75 на Министерския съвет от 5 април 1996 г. за приемане на Наредба за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист" - ДВ, бр. 31 от 12 април 1996 г.

Чл. 1. (1) Висше образование по специалността "Право" се придобива в юридически факултет на българско държавно или недържавно висше училище, създадено в съответствие със Закона за висшето образование.

(2) Висши училища, които не осигуряват спазването на държавните изисквания за специалността "Право", не могат да приемат студенти и да издават дипломи в съответствие с чл. 30 от Закона за висшето образование.

Чл. 2. (1) Лекционните курсове по задължителните учебни дисциплини се организират и провеждат от хабилитирани в съответната научна област преподаватели, които провеждат и семестриалните изпити.

(2) Лекционните курсове на не по-малко от половината от задължителните дисциплини, включени в учебния план, се преподават от хабилитирани лица на основен трудов договор в съответния факултет.

Чл. 3. Студенти в юридическите факултети се приемат чрез писмен конкурсен изпит.

Чл. 4. (1) Обучението по специалността "Право" продължава не по-малко от 9 семестъра.

(2) Завършилите образованието си по специалността "Право" получават диплом за висше образование и професионална квалификация "юрист", а придобиват правоспособност след стаж, организиран в съответствие със Закона за съдебната власт.

3. Мая Манолова няма минимума от 9 /девет/ семестъра обучение като редовен студент по ПРАВО. Тя е учила 4 /четири/ семестъра в курс по магистратура, организиран за лица с НЯКАКВО висше образование, но НЕ и ПРАВНО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ.

ПРАВОСПОСОБЕН ЮРИСТ ЛИ Е МАЯ МАНОЛОВА?

ПО КАКЪВ НАЧИН МАЯ МАНОЛОВА СЕ Е РЕГИСТРИРАЛА КАТО АДВОКАТ в град КЮСТЕНДИЛ?

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ексклузивно - 13:57, 10 септ.

  Последни разкрития на ПИК: БОМБА! Мая Манолова НЕ е жена, а МЪЖ! Лично установено от Недялко НеДОДЯЛКОВ!

 • Жоро - 12:55, 10 септ.

  Ей този, чумавия, ако не е фашист, здраве му кажи!

 • допълнение към разследване на ПИК - 23:30, 09 септ.

  Докторът по философски науки и преподавател по философия в "Софийския университет" проф. Здравко Дунов публикува и допълнение към разследването на ПИК: "Aз не съм юрист и нищо не разбирам от правото, с една дума-дървен философ съм, но всичко ще ви кажа, понеже съм на всяка манджа мерудия!"Вервайте ми!

 • разследване на ПИК - 23:24, 09 септ.

  разследване на ПИК-разбирай кОфи с ПОМИЯ! Лейте помия ПИКльовци-сега е вашто време!

 • 00 - 16:49, 09 септ.

  Познайте колко спечелени дела има менте-адвокатката!

 • чистa кат`костинбродска слив(ов)а - 15:19, 09 септ.

  Баси майтапа, накрая ще се окаже, че дори д-р Бойко Борисов е по-образован от костинбродската слив(ов)а. Вече доказаха, че не е историчка, защото в Комсомолския институт в Масква са се въдели дипломирани комсомолци (каквото и да значи това), но не и историци, а се оказва, че и юристка не е. Абе типична номенклатурна биография, въздух под налягане, наглост за трима и експретност по НИЩОЛОГИЯ.

 • БКП-чумава държава - 14:59, 09 септ.

  Целият кадрови БКП+ДС-"елит" (ГЕРБ, БСП, ДПС, ДС-МВРо, НФСБ, всякакви СДС-ета и БЗНС-ета, ДСБ-ета и ДА-бета, ..... прокуратура, съд, адвокати, милиция, ченгета, лампази и фуражки, БанкСтери, "лекари", "архитекти", "проектанти", даскали, ......) е от необразовани ПРИРАВНЕНИ (милиционер) "юристи", (пропагандист-манипулатори) "историци", УБО-"офицери" (неполагали дори войношка клетва!), ...... Пък и накичени с докторски и профсорски титлички като северокорейски генерал с всякакви значки и отличия! И все са безотговорни и ненаказуеми, като по "закон" потърпевшото от безогразията им общество (държава, община) и данъкопладците поемат вината и плащат обезщетенията и глобите на себе си - най-пресен пример глобата за НАП за хакнатите лични данни! .... Нужно е пак да идва някой отвън да ни ОСВОБОЖДАВА от тая комунистическа напзст от некадърни лъжливи и крадливи търтеи! Или другият вариант е ЕВТАНАЗИЯ до 9-то коляно като прасетата с чумата!

Напиши коментар

Коментари