понеделник, 09 септември 2019, 19:00 ч.

На топло

25 години затвор за убиеца на 7-годишната Дамла от Момчилград

BNews.bg

25 години затвор за убиеца на 7-годишната Дамла от Момчилград

Решението не подлежи на обжалване.

Убиецът на малката Дамла от Момчилград ще лежи 25 години в затвора. Това е решение на Върховния касационен съд. То потвърждава решението на Апелативния съд в Пловдив, което увеличи присъдата на мъжа от 23 на 25 години.

В решението на магистратите се посочва, че наказанието отговаря на изключително висока степен на обществена опасност на престъплението и на много висока степен на обществена опасност на самия извършител.

Като отегчаващо отговорността обстоятелство магистратите приемат, че момиченцето било силно привързано към подсъдимия и изпитвало обич към него. Родителите на детето също се намирали в близки отношения с убиеца, имали му доверие, с което той злоупотребил.

Пред Окръжен съд-Кърджали делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал изцяло фактите по обвинението.

По тази причина първоначално определеното наказание - доживотен затвор, е заменено с лишаване от свобода, съгласно задължителното изискване на закона в тези случаи.

Мъжът е осъден да изплати 150 000 лева обезщетение на родителите на пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

7-годишното момиченце беше открито мъртво от майка си в дома им в Момчилград на 17 декември 2017 г.  Няколко дни по-късно задържаха убиеца - братовчедът на детето. Решението на Върховния касационен съд не подлежи на обжалване.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари