вторник, 10 септември 2019, 8:58 ч.

„Атака“ поиска заличаването на парламентарната група на бившите си партньори – България

BNews.bg

„Атака“ поиска заличаването на парламентарната група на бившите си партньори – България

Парламентарната група “Обединени патриоти” да бъде заличена в регистрите на Народното събрание и депутатите от ВМРО и НФСБ да бъдат обявени за независими. Писмо с такова искане изпратиха народните представители от “Атака” до председателя на парламента Цвета Караянчева, предаде Нова ТВ.

Основание за реакцията им е изключването на лидера на “Атака” Волен Сидеров и колегите му Десислав Чуколов и Павел Шопов, както и последвалото напускане на останалите депутати от парламентарната група на Патриотите. В мотивите си до председателя на Народното събрание те се позовават на Коалиционното споразумение между трите партии, където в чл. 16 изрично е записано името на парламентарната група. “След изваждането на “Атака” от формацията името на парламентарната група автоматично става юридически нелегитимно и следва заличаването й в специалния регистър на парламента по смисъла на чл. 14, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на НС”, смятат от партията на Сидеров. Според тях в момента се прави опит да се обяви за легитимна парламентарна група, която след изваждането на “Атака” вече не съществува.

“В тази насока вече се правят опити тихо, кротко и незабележимо да се прелегитимира с всички произтичащи от това последици несъществуващ, от гледна точка на правото и текстовете на Правилника, субект в 44-то Народно събрание”, пишат депутатите от “Атака”. Междувременно те настояват да бъдат спрени всякакви разпоредителни и фактически действия, последвали освобождаването на Волен Сидеров от председателското място, до решаване на казуса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Kирилов - 21:54, 10 септ.

    Крайно време беше. Волен Сидеров беше изигран и изхвърлен от политиката от Каракачанската мастия и булдога Симеонов.

Напиши коментар

Коментари