сряда, 11 септември 2019, 10:27 ч.

Огромен скандал се вихри от вчера и днес по света.

Григор Лилов: ЦРУ Е ЧЕТЯЛО ДОКЛАДНИТЕ НА БЮРОТО НА ПУТИН!

BNews.bg

Григор Лилов: ЦРУ Е ЧЕТЯЛО ДОКЛАДНИТЕ НА БЮРОТО НА ПУТИН!

Ала Джеймс Бонд:
ЦРУ Е ЧЕТЯЛО ДОКЛАДНИТЕ НА БЮРОТО НА ПУТИН!
**** Олег Смоленков и съпругата му били в светая светих на тайните

Огромен скандал се вихри от вчера и днес по света.
Вероятно с връзка с провалите на руското разузнаване и избягали на Запад висши негови сътрудници, както и отговорни служители на структури във военно-промишления комплекс и космическата индустрия Путин уволни с няколко Указа наведнъж 30 генерали и полковници.
В руските медии се съобщава за един от тях - № 425 от събота, който още не е публикуван. С него е уволнен и генерал-лейтенант Игор Комисаров, старши помощник на председателя на Следствения комитет на Русия по особено важните дела.

--------- РАЗКРИТИЯТА --------

Чашата преля с вчерашните разкрития на CNN.
Медията съобщи в поредната си атака срещу Тръпм, че заради неволно изпусната секретна информация на ЦРУ се е наложило да евакуира спешно свой високопоставен агент в Русия.
Става дума за разговора в Овалния кабинет на Белия дом между Тръмп и руският външен министър Лавров на 10 май 2017 г. Медиите подозираха тогава, че е изтекла поверителна информация за Сирия, а сега се разбира, че е ставало дума за руската намеса в американските избори.
По този повод и в отговор на въпрос Тръмп заяви на среща с журналисти, че „Аз нищо не зная. Виждам, че ЦРУ е отвърнало чудесно. Аз напълно се доверявам на агенцията”.
Официалният говорител на ЦРУ заяви, че информацията на CNN е неточна и президентът или негово неволно изпускане на секретна информация нямат отношения към евакуацията на агента. Прессекретарят на Белия дом обърна внимание, че разпространените данни „поставят под заплаха живота на хора”.

Кремъл засега нищо не коментира.
Властите и в САЩ, и в Русия не споменават името на агента.
Той се казва Олег Смоленков.

----------- СЛУЧАЯТ ----------------

Месец след срещата на Тръмп и Лавров безследно изчезва Олег Смоленков. Единственото съобщение в целия свят за това изчезване е на руската медия Daily Storm (давам скрийншот).

Фактите: на 14 юни Смоленков и семейството му (съпруга, три деца – две дъщери на 2 и 7 години, син на 13 години) напускат дома си в Москва и взимат самолет за Черна гора, където отиват на почивка.
По-натам следите им се губят. Вероятен сценарий – ЦРУ ги посреща, качват ги на коли с дипломатически номера и ги закарват в Косово. Там в американската военно-въздушна база ги очаква специален самолет, с който ги откарват в САЩ.

Верояно се знае и къде са сега.
Година по-късно, в раздела за имоти на сайта на The Washington Post има съобщение за покупката на 5 юни в град Стафорд (Вирджиния) на къща на стойност 925 хиляди долара. (давам снимки) Купувачи са Олег и Антонина Смоленова. Антонина е съпругата (давам нейна снимка) къщата е 760 квадрата с 6 спални и 6 бани и двор от 12 декара.

Опитът на американски телевизионни екипи да се срещнат с хората в къщата е бил незабавно париран от вежливи млади мъже, които ги заразпитвали защо се интересуват от този дом и обитателите му.
Любопитното е, че по повод изчезването на семейството в Русия има заведено следствие, но то не разглежда версията за убийство. Няколко пъти това следствие е било прекратявано заради липса на достатъчно данни и после отново възобновявано.

---------------- КОЙ Е СМОЛЕНКОВ-------------

Олег Смоленков е ценен кадър на руските спецслужби. По професия е дипломат. Работил е например в посолството на Русия в САЩ, в правителството на Руската федерация.
Няма негови снимки в мрежата (давам една, която изрових от руската социална мрежа „В контакте”)
Когато се завръща в Москва, през 2010 с указ на тогавашния президент Дмитрий Медведев на Олег Борисович Смоленков е присвоено званието „действителен държавен съветник” от 3 клас, което съответства на „генерал-майор”.

Смоленков е работил като първи помощник на Юрий Викторович Ушаков – дясна ръка и личен помощник и съветник на Владимир Путин. Ушаков отговаря за външната политика.
Смоленков е онзи, който наричат „референт”. Т.е. е готвил анализите и ежедневните обзори за руския президент. И съответно е получавал информация за тях, вкл. и от светая светих, така да се каже.
Жена му Антонина е работи в правителствения апарат в сектора за военно-индустриалния и оръжеен комплекс на Русия.
И тя е имала достъп до най-секретните данни и сведения.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари