четвъртък, 12 септември 2019, 15:03 ч.

6 организации не са допуснати до участие на изборите

ЦИК регистрира 59 партии и 7 коалиции за участие в местните избори

BNews.bg

ЦИК регистрира 59 партии и 7 коалиции за участие в местните избори

59 партии и 7 коалиции са официално регистрирани за местните избори през октомври. Общо 64 организации и 8 обединения са подали заявления в Централната избирателна комисия. 

Това съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев на редовен брифинг във връзка с подготовката и провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври.

Андреев обясни, че документите на общо 6 организации не са одобрени.  

„Беше отказана регистрацията на 5 партии и 1 коалиция, тъй като представените документи не съответстваха на тези, които са предвидени. По отношение на Национално движение „Единство и партия „Солидарност“ броят на подкрепящите ги избиратели е по-малък от предвидения, тоест по-малко от 2 500“, добави още Андреев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Българин - 20:41, 12 септ.

    Драги Бареков, ако се чудиш защо никой не коментира онези безкрайни текстове с бомбастични заглавия и главни герои Иванчева, Цв. Василев и т.н. от последните дни, отговорът е кратък и лесен: никой не ги чете. Не ги четем не само заради дължината им, но най-вече заради безобразното им форматиране, защото никой от нас няма лупи вместо очи. Предай на автора на тези текстове, че има компютърна програма за обработване на текстове, която може да ги оформи по всякакъв начин, вкл. да ги направи четими.

  • Бай Курти - 18:03, 12 септ.

    А Презареди България регистрира ли се , или тя вече отдавна е в киреча? Че нещо ми се губи напоследък ( както и основателя и) ! Хи Хи Хи

Напиши коментар

Коментари