петък, 13 септември 2019, 12:44 ч.

Димитър Байрактаров е от малкото политически репресирани журналисти!

Журналистът Димитър Байрактаров избухна: Нима, да си журналист от БНР означава да си над закона!?

BNews.bg

Журналистът Димитър Байрактаров избухна: Нима, да си журналист от БНР означава да си над закона!?

През 2017, 2018 и 2019 година журналистът Димитър Байрактаров бе подложен на постоянна политическа репресия и нарушаване на конституционното му право на труд от Народното събрание на България. Припомняме, че председателя на Народното събрание Цвета Караянчева отне акредитацията на журналиста с мотив, че бил прекалено критичен към политиците и народните представители. Днес граждани се събраха да протестират пред БНР по повод спряното предаване на Силвия Великова, а Би Нюз потърси Димитър Байрактаров за коментар на ситуацията.

Би Нюз- Г-н Байрактаров, какво е общото между Вашия и случая със спряното предаване на Силвия Великова?

Димитър Байрактаров- Няма абсолютно нищо общо, тъй като аз бях и продължавам да съм политически репресиран като журналист и телевизионен водещ, а в случая със Силвия Великова става въпрос за взаимоотношения работодател-служител. Между другото искам да попитам нима, да си журналист от БНР означава да си над закона? И тук искам да отбележа, че когато на мен ми отнеха акредитацията от Народното събрание, моя работодател застана твърдо до мен и изрази ясна позиция в моя защита и в защита на свободата на словото.

Б.Н.- Тогава защо протестират тези хора и се създава такава истерия?

Д.Б.- Питайте тях. Но аз искам да ги попитам защо тези "защитници" на свободното слово не протестираха когато бе спряно предаването на Валя Ахчиева, защо тези "защитници" не протестираха когато Народното събрание сътвори най-големия цинизъм срещу мен, като поиска от Евроком да бъда подменен, подчертавам подменен? Не на последно място, нима колежката Великова ако счита, че БНР е нарушило закона може спокойно да заведе съдебно дело, както направи Валя Ахчиева.

Б.Н.- Днес и Корнелия Нинова произнесе слово в защита на Великова от трибуната на парламента?

Д.Б.- Не съм я чул да произнася слова в защита на журналистите Ахчиева и Байрактаров, но вероятно свободата на словото важи само за избрани журналисти. И в края на краищата защо г-жа Великова е редно пак да повторя трудовите спорове се решават в съда и имам пълно право да го кажа като данъкоплатец, с чийто данъци БНР плаща заплатата или хонорарите на колежката Великова.Пак повтарям тук не става въпрос за политическа репресия!

Б.Н.- Не се ли притеснявате да изразите толкова директно мнението си? Не се ли страхувате, че протестиращите в полза на Силвия Великова ще Ви намразят?

Д.Б.- Тези протестиращи нали уж протестират в защита на свободното слово? Ако моето мнение ги притеснява, то тогава техния протест има съвсем други цели и аз се съмнявам, че е точно така! 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари