вторник, 17 септември 2019, 13:43 ч.

Очакват се обвинения

Цацаров потвърди, че има проверка по сигнала на Бонев за платени от Прокопиев протести срещу Гешев и Борисов

BNews.bg

Цацаров потвърди, че има проверка по сигнала на Бонев за платени от Прокопиев протести срещу Гешев и Борисов

Снимка: BNews

Главният прокурор обяви, че подсъдимият за кражби от държавата Иво Прокопиев се проверява за плащане на протести с пари под масата и в сговор с други подсъдими и осъдени за корупция. 

Според Цацаров крадливият раградски олигарх си присвоявал правото на "говорител на демокрацията".

На въпроси на медиите има ли проверка на сигнала за платени протести, внесен преди седмица в прокуратурата от Йордан Боне, главният прокуроро заяви:

"Има проверка по този сигнал. А що се отнася за протеситте, които питате, всеки има право да протестира. Имаше такива и срещу мен и присъстваха същите политически лица, бивши министри и бивши адвокати с прекъснати права. Същите протести бяха и срещу мен, и бяха подкрепени от един медии, собственост на едно лице, което очевидно смята себе си за говорител на демокрацията.

Това според мен са акции, каквито всеки има право да прави и да протестира. Не можем да отречем вероятно и присъствието на хора, които са там по убеждение. Но сред протестиращите има и хора, които изразяват страха на политически сили и хората, които стоят зад тях от тази кандидатура", коментира Цацаров. 

На въпрос дали това може да повлияе на процедурата и да се стигне до оттегляне, той бе категоричен, че такава възможност няма и не е предвидена именно от правилата, внесени преди време лично от бившия правосъден министър Христо Иванов. Той изрази и учудване, че сега същият човек протестира срещу собствените си правила.

"Този избор, срещу който сега се протестира, се провежда по правилата, които бяха предложени, гласувани и приети по времето, когато в тази сграда стоеше Христо Иванов (б.р.- Министерство на правосъдието). Тоест, той в момента протестира срещу избор, който се провежда по неговите правила. Не мога да му помогна затова, че Иван Гешев не му харесва или че аз не му харесвам".

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Акулов - 21:31, 17 септ.

    Ще го видиш, ама на 30-ти февруари.

  • Христов - 17:10, 17 септ.

    Дано този път проверката да стигне до край и да видим Иво Прокопиев на съд!

Напиши коментар

Коментари