сряда, 18 септември 2019, 13:00 ч.

Българската компания за управление на земеделска земя

Правят безплатни медицински прегледи в 120 населени места

BNews.bg

Правят безплатни медицински прегледи в 120 населени места

Инициативата е на лидера в управлението на земеделски активи "Агрион".

Българската компания за управление на земеделска земя „Агрион” организира безплатни медицински прегледи в 120 населени места в цялата страна до 6 октомври 2019 г. Целта на кампанията „Дни на здравето” е да се подпомогне профилактиката на социално значими заболявания, уточниха от дружеството. Лекари, наети от земеделската компания ще правят анализ на кръвната захар и кръвното налягане на всички желаещи. Те ще дават и  практични съвети за предпазване от диабет и конкретни препоръки спрямо резултатите на хората.

Националната инициатива „Дни на здравето“ се организира за поредна година и е част от социално- отговорната дейност на земеделското дружество за подпомагане на българското здравеопазване и превенция на най-уязвимите групи. Информация за датите и населените места, където ще има мобилна медицинска станция на „Агрион“ може да откриете на сайта на земеделското дружество на адрес https://www.agrion.bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.

Тази година в инициативата се включи и компанията “Медхаус Суис България“, която е част от швейцарската корпорация Medpack Swiss Group. Фирмата предлага на българския пазар висококачествени медицински продукти на водещи световни производители.

Всички посетители, които са си направили профилактичен преглед, ще могат да участват в томбола с награди, осигурени от „Агрион“ и “Медхаус Суис България“, като във всяко едно населено място, един от участниците в томболата ще спечели автоматичен апарат за мерене на кръвно Gamma Control. За всички посетители на събитията са достъпни и талони за отстъпка до 10 лв. при покупка на автоматични апарати за кръвно Dr. Frei във верига аптеки „Марешки “.

„Следвайки социално-отговорната политика на компанията, искаме да помогнем на по-възрастното население и всички желаещи да получат безплатна информация за състоянието на кръвното си налягане и кръвната захар“, коментираха от мениджмънта на компанията. Това спестява време и средства на хората за изследване и посещение на лечебни заведения, които често са на отдалечено разстояние от селата и нямат директен достъп до медицински грижи.

„С швейцарската ТМ Dr. Frei и верига аптеки „Марешки“ подкрепяме националната кампания „Дни на здравето“, защото по този начин, има възможност да се обърне вниманието на хората към превенция на хипертонията. Информиран – значи въоръжен“, заявиха от „Медхаус Суис България“.

Данните показват, че голяма част от хората по селата не проверяват редовно кръвната си захар и не следят кръвното си налягане. В повечето случаи хората, предимно по-възрастните поколения, нямат никакъв достъп до лекар, а липсата на адекватни медицински услуги са един от най-големите проблеми в малките села. Голяма част от тях прилагат самолечение, което може да се окаже фатално. За това медицинските екипи ще дават и конкретни препоръки на всички, които се подложат на изследвания.

Според официалните данни на Световния диабетен атлас над 525 хил. души в България страдат от диабет, което е над 8 % от населението на страната. Голяма част от хората обаче не са наясно, че са болни, тъй като профилактика за висока кръвна захар се провежда рядко и по изключение. В повечето случаи липсват признаци на заболяването и то се открива случайно при провеждане на изследвания по друг повод.  Според Деян Денев, директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, броят на хората, които не знаят, че имат високо ниво на кръвната захар надхвърля 800 хил. души. Лекари са категорични, че един от основните проблеми е ненавременното откриване на диабета, което води до сериозни усложнения на здравето на хората.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни всеки трети българин е с повишени стойности на кръвното налягане, което означава над 2,7 млн. души. Според здравните експерти тенденцията е все по-млади пациенти да се оплакват от хипертония. Това е и причината екипите на „Агрион“ да насочат усилията си към изследване именно на тези болести. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари