сряда, 18 септември 2019, 18:27 ч.

Самоубийство без дронове

Бедна България дава на супер богатата Саудитска Арабия 2 милиарда за руски газ към Сърбия!

BNews.bg

Бедна България дава на супер богатата Саудитска Арабия 2 милиарда за руски газ към Сърбия!

И то, за да ни прави тръба за руски газ за Сърбия, от която вероятно може би ще печелим по 20 млн.долара на година, а ако излъжем и Унгария може да изкарваме и 60 млн. долара на година.

Богата България, която току-що даде над 1,1 милиард евро на САЩ, дава 1,1 млрд.евро на Саудитска Арабия.

И то, за да ни прави тръба за руски газ за Сърбия, от която вероятно може би ще печелим по 20 млн.долара на година, а ако излъжем и Унгария може да изкарваме и 60 млн. долара на година.

А при 130 млн. долара сега от транзит за Турция, който губим от ЧНГ. Договорът беше подписан с благословията на премиера между намиращия се в предфалитно положение Булгартрансгаз  и саудитския консорциум Аркад.

„Огромни усилия ни струваше, но при една много прозрачна процедура държавната компания на С.Арабия се класира първа. 90% от тръбите са тук и от утре започват да ги РАЗПРЪСКВАТ по трасето и да строим”, не на шега обяви премиерът, който танцува със саби в двореца в Рияд не така отдавна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • sms - 11:30, 19 септ.

    Онзи ден стана ясно предназначението на т.н. “русофилски шпионски скандал” - да отвлече общественото внимание и енергия от срещата в Евсиноград на междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество между Русия и България, където енергийната ни “министЕрка” (значи слугиня) Слонушка енергично кленичи пред руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров и сърцераздирателно заяви, че шпионският скандал е приключил, обеща че ще построим скоростно за наша сметка Балканския (турски) поток, за да потече руският газ по него още от 1 януари 2020, щото иначе пак ще трябва да плащаме милиони неустойки за пропуснати ползи от руснаците, обеща, че АЕЦ Белене не само, че ще се строи, но и задължително с основно руско участие, обеща още много рахат за Лукойл за сметка на българския бюджет, фериботи, прикачащи България към Русия, чартъри за руски туристи, платени от държавния бюджет (от перо туристическа реклама) и всичко останало, което руснаците пожелаха. Но евроатлантическият ни премиер Борисов беше “непричьом”, той демонстративно (предизборно) отсъстваше от събитието, защото беше на “неотложно” посещение в античния Хераклея Синтика край Мелник, чак в другия край на България, едно желязно алиби за отсъствие от местопрестъплението Евсиноград! Наистина Борисов е непричьом! ВЕрвайте ми!

  • Мунчо! - 10:47, 19 септ.

    Гребем дълбоко към сърцевината на ада. Това е целта на Америка за България. Да се откъснем съвсем от Русия, да стигнем до просешка тояга и да им паднем в ръцете за шистовия газ. Освен това в предложения проектоплан на САЩ към ЕС по Украинския въпрос донорите за възкръсването от пепелта на Украйна ще бъдат България, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Хърватия, Литва, Естония, Латвия и Полша. С "предаване на опита си" чрез осигуряване на съвместни проекти. На бедния цървулите... Събуди се, НАРОДЕ!

  • Шибаници и небивалици - 10:01, 19 септ.

    Според договора обектът /тръбата "балкански поток"/ ще бъде изпълнен за 660 дни но газ щял да потече според министър Устатка Дебеланова на 1-ви януари 2020 година. Как става това ? Вероятно по нейните тръби.

Напиши коментар

Коментари