сряда, 18 септември 2019, 18:50 ч.

Кой го пусна на яслата?

Ковачки ощетил Парното и софиянци с 13 милиона за година! Продавал тока като посредник (СНИМКИ)

BNews.bg

Ковачки ощетил Парното и софиянци с 13 милиона за година! Продавал тока като посредник (СНИМКИ)

Възможно е сумата дори да е по-голяма, тъй като основното производство на топлофикацията е през зимата, когато борсовите цените бяха значително по-високи.

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на Цветанка Илиева по повод схемите на Ковачки. Вижте какво написа тя  в личният си профил в социалната мрежа! 

Фирма на Ковачки е избрана за посредник за продажба на електроенергията от столичното парно
Данните от сделките на Българската независима енергийна борса обаче показват, че средната цена на сегмента "Ден напред" за разглеждания период е около 89 лв./мВтч. Което означава, че компанията е пропуснала възможността да печели по 18 лв. за всеки продаден мегаватчас.

От 1 юли миналата година досега са произведени около 730 хил. мВтч, което представлява малко над 13 млн. лв. пропуснати ползи за топлофикация и реализирани печалби за "Гранд енерджи дистрибюшън". Възможно е сумата дори да е по-голяма, тъй като основното производство на топлофикацията е през зимата, когато борсовите цените бяха значително по-високи.


Отделно са възнагражденията, които "Топлофикация София" плаща на фирмата на Ковачки за услугите ѝ. Справката в регистъра на Министерството на енергетиката показва, че по сключените договори за 2018-а са платени около 4.6 млн. лв., а само за първото тримесечие на тази година сумата е над 3 млн. лева. Доста щедро за компания с над 800 млн. лв задължения и 19 млн. лв загуба за миналата година.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари