четвъртък, 19 септември 2019, 0:09 ч.

Кой прибра милионите от далаверата?

Технология на далаверите в туризма и как се сдушиха Ангелкова и Валери Симеонов?- документи

BNews.bg

Технология на далаверите в туризма и как се сдушиха Ангелкова и Валери Симеонов?- документи

Вероятно много от вас се питат защо Валери Симеонов спря да напада министъра на туризма Николина Ангелкова? Ще се опитаме да ви отговорим, а вие дръжте здраво масата! Както гласи една стара турска поговорка -" Интересът клати феса"!

"30 септември 2019 г. е крайният срок за регистриране в ЕСТИ

Уважаеми дами и господа,

От 1 октомври 2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости и апартаменти за гости, трябва да подават информация към Единната система за туристическа информация (EСТИ) съгласно изискванията на чл. 116, ал. 5 от Закона за туризма.           

Напомняме Ви, че 30 септември 2019 г. е крайният срок за регистриране на профил в ЕСТИ на лицето, извършващо дейност в обекта (ЛИДО)."

Този текст ще откриете на сайта на Министерството на туризма, а ние започваме да разплитаме кълбото от интереси, но за да няма съмнения в думите ни ето и линк към сайта на МТ:http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/edinnata-sistema-za-turisticheska-informaciya?fbclid=IwAR26I6qaH_oYh9-x1URCQS5ILQWI3y8HDBfaZYdCYfJC9jO_PE0vSDNkBJM Чрез въвеждането на ЕСТИ нощувките в туристическите обекти трябва да започнат да се отчитат в реално време, а по този начин се цели прекратяването на укриването на данъци от хотелиерите! Както винаги обаче във всеки закон се оставя врата за богопомазани в случая разбирайте за възможност, чрез която дадени хотелиери ще могат да си продължат да укриват данъци и да не отчитат реалния брой нощувки. Къде се намира тази врата в Закона за туризма? Тя се намира в чл. 116, ал.4 и ал.6, т.3. Ето какво гласят те: чл.116 (4) (Изм. - ДВ, бр. 37 от 2018 г., в сила от 04.05.2018 г.) За туристическите хижи, туристическите учебни центрове и туристическите спални, както и за обектите по чл. 112, т. 1, регистърът по ал. 1 се води съгласно ал. 2, т. 1, 2 или 3.

В този текст ви обръщаме внимание на понятието "туристически учебни центрове", защото то е ключово за тарикатската схема за укриване на данъци.

Нека видим и какво гласи текста на чл.116, ал.6, т.3 : алинея 2, т. 3 - данните се въвеждат в Единната система за туристическа информация ежедневно чрез публично достъпен уеб или друг интерфейс и сигурна комуникационна сесия за свързаност; когато туристически обекти по ал. 4 се намират в труднодостъпни или отдалечени райони, за които липсва комуникационна свързаност, вписването се извършва веднъж седмично; районите се определят от министъра на туризма и се публикуват на интернет страницата на Министерството на туризма въз основа на данни от Комисията за регулиране на съобщенията.

Тук възловият текст е "когато туристически обекти по ал. 4 се намират в труднодостъпни или отдалечени райони, за които липсва комуникационна свързаност, вписването се извършва веднъж седмично;"

 

За да заработи схемата е необходимо министърът на туризма да издаде заповед за изготвяне на списък на труднодостъпни или отдалечени райони, за които липсва комуникационна свързаност. Ето ви линк и към въпросната заповед: http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/documents/2019-06/zapoved_0.pdf Следва изготвянето на списък и включването на правилните населени места за правилните хора в него. Ето линк и към въпросния списък: http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/mesta_bez_komunikaciq.pdf Под номер 1029 в списъка ще откриете село Пресока от община Златоград, а в землището на селото ще откриете единствения обект който отговаря на изискванията на §1. точка 38 от Допълнителните разпоредби на закона, а именно:

"Турстически учебен център" е сграда за настаняване с учебни функции. Представлява масивна сграда във или край населени места и в планински райони, архитектурно и функционално изградена, обзаведена и оборудвана за провеждане на специализирано обучение на кадри, обслужващи спортно-туристическите дейности, както и на професионално обучение по различни видове туризъм, алпинизъм, ориентиране, спелеология, водни ски и други спортове. Разполага с учебни и спортни зали, методически кабинети, библиотека и други. Има изградена инфраструктура със спортни площадки, терени, подходящо обозначени за обучение; маркирани и трасирани маршрути и турове, необходими за професионална подготовка на курсисти. Обзаведен е с подходящи съоръжения за обучение и с необходимата мебелировка, съдове и прибори за престой и самостоятелно обслужване на курсистите."

Този обект се казва "Панорама" и е собственост на фирмата "СКАТ-ТВ" ООД, тя пък е собственост на депутата Валери Симеонов.

Възможността в "Панорама" да се отчитат нощувките един път седмично в ЕСТИ, на практика е възможността за укриване на данъци! 

Припомняме, че една част от този обект е изградена незаконно, което е потвърдено с решение на ВАС. Вместо да бъде премахнато незаконното строителство, неговият собствени притежаващ властта си го достроява, което е отразено най-нагло и в регистъра за незаконните строежи на ДНСК. Голямата далавера обаче в нашия случай се крие в точка пет на списъка, за която един действащ депутат според нашите източници е получил подобаващ стимул, а Ангелкова си е отдъхнала да следващата порция нападки и обслужване на икономически интереси! Да живее патриотизма и неговите крадливи и корумпирани рожби! Уважаеми г-н Цацаров, сега Вие сте на ход! 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари