четвъртък, 19 септември 2019, 11:00 ч.

На дневен ред

ЕП обсъжда пакета "Мобилност"

BNews.bg

ЕП обсъжда пакета "Мобилност"

В комисията по транспорт ще обсъждат дали да изтеглят рестиркциите в пакета, които засягат българските и румънските шофьори.

Пакетът "Мобилност" отново на дневен ред на Европейския парламент. В комисията по транспорт ще обсъждат предложението на българският евродепутат Андрей Новаков рестиркциите в пакета "Мобилност", които засягат най-много българските и румънските шофьори, да бъдат изтеглени. 

Освен това Новаков е поискал от председателя на Европарламента четиримата британски евродепутати, които са членове на комисията по транспорт, да не гласуват по пакета. Според приетите на първо четене текстове шофьорите на тирове трябва да почиват извън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в България, а размерът на командировъчните да бъде според държавата, в която са изпратени.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари