четвъртък, 19 септември 2019, 18:00 ч.

Пълен абсурд

Съдията на Прокопиев и Панов пусна предсрочно убиецът Пол Фриймън на свобода!

BNews.bg

Съдията на Прокопиев и Панов пусна предсрочно убиецът Пол Фриймън на свобода!

Миналата година Джок Полфрийман сам оттегли искането си за предсрочно освобождаване от затвора, но по-късно я поднови.

Тричленка на Апелативния съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева пусна на свобода австралиеца Джок Полфийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. Това стана след като апелативните съдии разгледаха жалба срещу решението на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин.

Преди няколко месеца Полфийман, който изтърпява 20-годишна присъда за убийството на българския студент, обяви гладна стачка в затвора, защото управата там и българските власти имали несправедливо отношение към него по отношение на правото му на работа зад решетките, обяви тогава австралийската ABC.

Миналата година Джок Полфрийман сам оттегли искането си за предсрочно освобождаване от затвора, но по-късно я поднови.

През годините Полфрийман често влизаше в новинарските емисии. Преди 3 г. той стана председател на затворническо сдружение, което се бори за правата на лишените от свобода. Заради инициативата му неговата сънародничка Каролайн Стейпълс го номинира за „Човек на годината“ в класацията на Българския хелзинкски комитет (БХК). Това предизвика обществен скандал и правозащитниците бяха принудени да оттегли номинацията му.

Преди 6 г. пък австралийските власти поискаха Полфрийман да бъде върнат в родината си, където да изтърпи остатъка от присъдата си, но прокуратурата отказа с мотива, че австралиецът е извършвал множество груби нарушения на правилата и многократно е бил наказван в затвора. Тогава той бе изтърпял по-малко от 6 г. от наложеното му наказание.

Помните ли острието на олигархията във ВСС? Съдията -маша на Прокопиев и протежето му Лозан Панов Калин Калпакчиев пусна на свобода зловещия убиец Пол Фриймън, който закла сина на психолога Христо Монов преди няколко години на пъпа на столицата. Хлевоустият соросоид съдия Калпакчиев без да му мигне окото пусна извергът на свобода. Аверите на Прокопиев и Калпакчиев от БХК номинираха преди две години бруталния престъпник за “човек на годината”. Сега му подариха свободата. Безчинствата и самозабравата на самозабравили се съдии и слуги на мафията срути и малкото респект в съдебната система у нас.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Хорът на "възмутените" запя. - 19:06, 20 септ.

    Хайде, стига демагогия. Има убийци, които въобще не са влизали в затвора. За тях мълчите, защото не ви стискат задниците.

Напиши коментар

Коментари