петък, 20 септември 2019, 10:23 ч.

Първи прогнози

Политолози убедени за балотаж в София

BNews.bg

Политолози убедени за балотаж в София

Настоящият столичен градоначалник Йорданка Фандъкова стори това малко по - рано.

Политолозите Димитър Ганев и Татяна Буруджиева коментираха единодушно в БНТ, че Йорданка Фандъкова и Мая Манолова имат шанс да отидат на балотаж.

"Има двама кандидати с някакви шансове. При госпожа Фандъкова можем да бъдем по-уверени в подкрепата, защото тя е партиен кандидат, ясна е партията, която седи зад нея и колко гласове може да й осигури. Ясно е до какви електорални нива стига г-жа Фандъкова.", каза Татяна Буруджиева. "При госпожа Манолова има шансовете, които са заявили социолозите и гражданите. Там въпросът е как ще се направи така, че с кампанията да се убедят хората да отидат и да гласуват. На Манолова ще ѝ е необходимо едно ветрило от гражданска подкрепа. Изборът е наистина граждански - хората трябва да отидат и да гласуват." коментира още Буруджиева, която е и бивш депутат от БСП.

Димитър Ганев каза, че и Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова са най-добрите кандидатури от ляво и от дясно на двете големи партии.

Изхождам от резултатите на последните европейски избори. В София най-големите партии са ГЕРБ и БСП. Съответно и Манолова, и Фандъкова са едни от най-рейтинговите фигури - дори най-рейтинговите и от ляво, и от дясно. Това ми дава основание да смятам сигурно развитие - отиването на тези две кандидатури на балотаж. От тук нататък вече много неща зависят от самата кампания.", допълни Ганев.

Припомняме, че Мая Манолова подаде оставка като национален омбудсман и обяви кандидатурата си за кмет на столицата, издигната от Инициативен комитет. В последствие бе подкрепена от Движение 21, Земеделски народен съюз, АБВ, Движение "България на гражданите", БСП, БСДП и др. Настоящият столичен градоначалник Йорданка Фандъкова стори това малко по - рано. Тя е официално издигната от партия ГЕРБ и се кандидатира за 4 - ти мандат.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Премена Бозаджиян - 17:31, 20 септ.

    Много ми е чудно как другарката Буруджиева и другарът Ганев си представят София с червен кмет ?!??!? Като как ще стане тоя номер СестраГалева да седи в кметското бюро и към прозорците `и да не летят презрели домати и развалени яйца ??!??!??! Както знаете аз имам много богато въображение по принцип, но такова нещо не мога да си представя !!!!!!!!! И не беше ли по-разумно вместо да `и дават хапка, с която тя бездруго ще се задави, Партията да я прати да се упражнява като кметица в някой малък град, примерно в Костинброд ?!??!??!

  • реалист - 13:14, 20 септ.

    Димитър Ганев да не прави такива евтини манипулации. БСП е трета политическа сила в София и няма как кандидатката и да е сигурна за балотажа. Напротив, упоритото ухажване на десните избиратели говори, че се опитва да ги прикотка, което няма как да стане. Татяна Дончева беше по-подходяща за зарибяване на десни избиратели и ми е много странно, че левите партии не се обединиха около нея. Балотажът ще бъде между Йорданка Фандъкова и арх. Борислав Игнатов. Колкото до Мая Манолова, предвид кандидатурата на Ангел Джамбазки, дори третото място в състезанието не и е хич сигурно /друг е въпросът, че навикът на Дзамбазки да се кандидатира де където има избори за нещо не заслужава никакво одобрение. Това хвърля в лоша светлина партията му, в смисъл, че изглежда сякаш нямат никакви други кадри/.

Напиши коментар

Коментари