събота, 05 октомври 2019, 14:18 ч.

Дете - чудо

Невероятно: 7-месечно бебе живее с част от мозъка си

BNews.bg

Невероятно: 7-месечно бебе живее с част от мозъка си

7-месечният Лукас е истинско медицинско чудо – той е първото американско бебе, оживяло толкова дълго, въпреки че е роден с екзенцефалия или без част от мозъка.

Малкият е проплакал в Гарфийлд, щата Ню Джърси и прогнозите за него били мрачни – че му остава съвсем малко, съобщи New York Post.

Родителите му разбрали ужасната истина за вродения пророк на детето в 11-а седмица от бременността на майката Мария Санта Мария. Лекарите обяснили на майката, че детето няма да оживее и ден и предложили аборт на майката.

Майката и съпругът ѝ, които имали три дъщери, решили момчето да се роди, дори и да прекарат с него само пет минути. Те казали на дъщерите си 8, 7 и 3 години да се молят за братчето си, който няма да изкара и един ден.

Доктор Тим Воугъл и екипът му обаче се наели с немислимото и извършили уникална операция. При повечето случаи на екзенцефалия хирургическата намеса е невъзможна, защото всеки допир носи опасност от повреждането на уязвимия слой клетки, които защитават мозъка на детето. Медиците обаче успели и така родителите си прибрали Лукас вкъщи. На малкото предстои още една изключително сложна операция – реконструкция на черепа след 5-6 месеца.

Засега детето се чувства добре, яде детска храна и има нормални рефлекси. Родителите се надяват и втората операция да мине успешно.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари