вторник, 08 октомври 2019, 11:00 ч.

България е на 1300 години

Борисов за Слави: Човешката глупост е безкрайна!

BNews.bg

Борисов за Слави: Човешката глупост е безкрайна!

"Всяка година се дават повече пари за здравеопазване. Във всички случаи парите така ще бъдат преразпределени, че да получават по-високи заплати", категоричен е премиерът.

В интервю по всички въпроси по БТВ Борисов наряза на салата всичките си бивши приятели. Мая Манолова била негов човек, защото по-често висяла в кабинета му в МС отколкото в нейния си. Цветанов разочаровал всички в ГЕРБ с медиините си изяви.

Министър-председателят Бойко Борисов отговори на горещи въпроси, свързани с избора на нов главен прокурор и протеста на медицинските сестри. Премиерът коментира пред Би Ти Ви и наближаващите местни избори.

"Познаваме се с Ивет Лалова отдавна. Добри приятели сме. Имаме повод за гордост с такъв човек. Тя ни е пример", заяви Борисов по повод сърдечният поздрав, който си размени с Ивет Лалова.

"Като карате по Южната дъга не се ли радвате? Или на фонтаните пред НДК? На най-високия БВП не се ли радвате? Брутният вътрешен продукт са парите, производството и това, което остава като доходи за хората", отсече той.

"Има ли държава в света, където някой не иска нещо повече. Това, което е обещано на медицинските, е дадено. През 2019 г. се дават 5 млрд. на година за здравеопазване, а през 2009 г., когато идваме на власт, са 2 млрд. лв.", разкри премиерът.

"Като дойдат избори, цели щабове мислят каква простотия да направят. За съжаление, често им се получава. Така беше Костинброд, козичките, африканската чума", обясни премиерът по повод напрежението с роми в Сливен.

"Случващото се в Сливен е друг вид Костинбродска афера. Тогава се заговори за автобуси с двойни дъна, за бюлетини, които щяха да се пускат на изборите и се оказа, че всичко това е лъжа. Тази лъжа тогава ни отне между 6 и 10%", категоричен е той.

"Какво ще ги прави тези деца, когато ги вземе? Къде ще ги настани? Единственото е, че ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче. Как ще влезеш и ще вземеш детето в едно нормално семейство. Нито има такава стратегия, нито има такова решение, нито има такъв план. Това е безумно. Къде ще ги водим тези деца. При Хекимян в Би Ти Ви ли", попита министър-председателят.

"Разпоредих проверка. Службите работят. Ще бъдат хванат някои пастори, които за партийно мотивирани. Заговори се, че ще бъде приета стратегия за закрита на детето. Има стотици хиляди деца, които са пребити и изнасилвани. Целта на конспирацията е слухът да се завърти и да се получи така по време на избори", добави Борисов.

"Обръщам се към тези хора - това е безумно, не може да се случи. Да отиват децата в училище. Нашият голям успех е, че успяхме да върнем 50 000 деца в класните стаи. Нашата стратегия е да ги научим тези хора, за да могат да работят", уточни премиерът.

"Не съм подвел медицинските сестри - 5 млрд. 256 млн. лв. са отпуснати за здравеопазване. Следващата година за здравеопазване ще има 300 млн. повече. Медицинските сестри в едни болници получават много добри пари. Заплатата там никак не е 950 лева. Сега, когато има всички увеличения на доходи и заплати, всички протестират, защото искат повече пари, тъй като виждат, че работим. Когато обещахме през април 50 млн. лв. ние ги дадохме през Здравната каса", каза още той.

"Всяка година се дават повече пари за здравеопазване. Във всички случаи парите така ще бъдат преразпределени, че да получават по-високи заплати", категоричен е премиерът.

"Човешката глупост е безкрайна. България е на 1300 години. Защо ме питате за Слави. Може да има и "Няма такова предаване". Всеки може да си кръсти партията, както иска. Няма такава държава, където всяка вечер в най-гледането време всеки може да си промотира партията без никакви въпроси. Там можеш да си промотираш само своята партия. Има ли друг да му е позволено да си промотира безплатно партията години наред. Сега нещата са честни. Преди не бяха честни, тъй като той всяка вечер промотираше партията си от екрана. Къде беше тогава СЕМ", попита Борисов по повод създаването на партия "Няма такава държава" от Слави Трифонов.

"Досега знаехме само министрите му. Когато разберем общинските му съветници, кметовете, депутати, министри, тогава ореолът ще изчезне. Пожелавам му успех и се радвам, че сега вече играта е честна, преди не беше", каза още той.

"Фандъкова получи пълните права сама да нареди листата си. Преди беше по друг начин. Не се бъркам в кампанията. Навсякъде съм оставил кметовете сами да водят кампаниите си. Разпределили сме пари. На евроизборите видях краха. В очите на хората. И трябваше да се намеся. Апартаментгейт тежко ни удари. Отстраних толкова депутати и зам.-министри, за да разберат, че това е случайно, а не е стил. Победата на изборите показаха, че хората разбраха, че това не е сил", отсече министър-председателят.

"Цветанов, когато се кандидатирах за кмет, въобще го нямаше. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов, нито който и да е в партията. Затова сега съм ги оставил малко сами. И ние бяхме малко артисти. За пред публика бива. След тези две интервюта, които даде, не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест. Дано да е успешен новият му проект, като на Слави Трифонов, и да върви напред, но да не ми дава оценки, защото той най-добре знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да излезе и да изговори глупости. Цвета Караянчева каза, че е много възмутена от това, което е казал за смесените райони. Ние навсякъде водим битка с ДПС, БСП ги няма", категоричен е Борисов.

"БСП сега са като кукувица. Търсят да снесат едно яйце и ако то бие, те са кукувицата. Чувахме се често с Мая Манолова, идваше, помагал съм й много. Но спрях, когато каза, че държавата я репресира. Как я репресира, като идваше по-често в Министерски съвет, отколкото в нейния кабинет. Такива глупости изговори срещу мен, да беше поне малко по-праведна ", изригна премиерът.

"Че не ми е приятна Нинова, не ми е. Че я избягвам, избягвам я. Но и миналата седмица ходих на парламентарен контрол. Тя ми пише писмо, че не може да ме изслуша, когато ходих в парламента, а след това излиза при вас и казва, че не ходя, за да я изслушам. Погледнете първо себе си, тогава критикувайте другите, след като толкова месеци не ходихте на работа" обяви той.

"Ако Фандъкова загуби, това ще е загуба за София. В столицата се направиха толкова хубави места. Станах кмет, когато в София нямаше нищо, булеварди бяха в дупки, нямаше паркове, по "Витошка" още стояха мутрите. направиха се много неща. С какъв опит ще направим партия "Няма такава държава" и ще ръководим. Ще си направим студио и оттам ли ще ръководим", попита Борисов.

"Всички ние, когато Христо Иванов ми беше правосъден министър, за да е обективен избора за главен прокурор, направихме промени в закона - съдийската гилдия да си избира ръководството и прокурорската гилдия да си го избира, за да няма пряко вмешателство при избора. Повече ни се искаше Бойко Найденов да стане главен прокурор. Познавах тогава г-н Цацаров като съдия в Пловдив - един от най-добрите съдии, да не кажа най-добрия. Изборът беше добър и смятам, че той имаше успешен мандат", разкри премиерът.

"И сега работя с Иван Гешев като зам.-главен прокурор. Трябва да се остави прокуратурата, да не бъде превръщана в арбитраж. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат, който си преценят", допълни министър-председателят.

"Пламен Георгиев работи добре. Умен човек е. Казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не си събори терасата, ще го отзова. Нашите взаимоотношения са като работодател и служител. Много работа е свършил, много врагове си е създал, но не мога да търпя да ми задават още този въпрос. Да си бута терасата и да работим пак", коментира Борисов и добави: "Имаше заплахи срещу Пламен Георгиев, затова ходеше с охрана. Беше на среща при мен, мисля че английският му е перфектен. Не знам испански, за да мога да ви кажа дали му е добър. Мога да викна моя добър приятел Христо Стоичков да го препита."

"За нас е хубаво нашата съседна държава да е в ЕС. Коя история ще ни вземе Северна Македония. Тодор Александров няма да е булевард в София, така ли. Вдигаме шум и истерия за неща, които нямат такова значение в момента", заяви Борисов по повод напрежението между България и Северна Македония.

"Аз ще отрежа лентата на "Хемус". Надявам се до 4-5 години да стане, защото край Велико Търново ще е най-трудно. Покажете вестниците с първата копка, която Тодор Живков е направил на "Хемус", на Корнелия Нинова. Покажете й вестниците и за "Марица", "Струма", "Тракия", заключи премиерът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Беновска пипа - 17:35, 08 окт.

    Нямаш с какво да се похвалиш, падишахе. Демографската катастрофа е очевадна, обедняването също, а данъкът "Русия" расте. Когато по тези показатели постигнеш обратни тенденции, ще видим светлина в тунела, а ти ще можеш да се наречеш успешен. Но не мисля, че ще доживееш такова чудо, а повечето от нас май също. Освен ако скоро се върне Иван Костов.

  • Кънчо - 16:02, 08 окт.

    Борисов му пари под опашката.Колко години ни яха,а сме най- бедните в ЕС. Неговите подмазвачи са милионери и за тях няма закони.

  • 1 - 15:10, 08 окт.

    др.борисов,радваме се и на перките от акула по Графа,да вземеш и ти да минеш един път от там,че да се зарадваш и ти.

Напиши коментар

Коментари