вторник, 08 октомври 2019, 11:23 ч.

Добри дела

“Мисис Дама на годината“ Ваня Ламбева подкрепи каузата на Парижкия бал

BNews.bg

“Мисис Дама на годината“  Ваня Ламбева подкрепи каузата на Парижкия бал

Носителката на титлата “Мисис Дама на годината“ Ваня Ламбева подкрепи каузата на шестия Парижки бал, който се проведе на 5 октомври в София. Ламбева дари картина дело на художника Петър Пиронков и 12-годишната Иванина Николова от Бургас. Тя бе откупена от адв. Искра Стефанова.

С дарението г-жа Ламбева подкрепя каузата на Бала – да подпомогне българската танцова драма и разпространението на изкуството по света.

„За нас е изключителна чест да сме част от едно от най-значимите за страната ни събитие. Като организация работеща изключително и само с талантливи деца, и организатори на безброй благотворителни събития целящи поощряването на младите хора в духа на градежа и творчеството, имаме удоволствието да поднесем тази картина като дар на вашето прекрасно и хуманно събитие! Картината е част от колекцията създадена по време на първата Национална асамблея “Земята на децата” и е съвместна работа с ненадминатият живописец Петър Пиронков и прекрасната млада участничка Иванина Николова 12 г. град Бургас! Желаем успех на Парижкия бал и прекрасните каузи, които води напред всяка година“, каза по време дарението г-жа Ламбева и допълва, че „Благотворителността не е патент на богатите, а патент на Душата“.

 

В инициативата на Парижкия бал тя вижда сходство в посланията на организираната от нея  Асамблея "Земята на децата", която в началото на юни т.г. събра над 300 талантливи деца от цяла България, обединени от идеята, че бъдещето на планетата е в техни ръце и, че най-добрият език на дипломацията са младите, умни и талантливи хора.

Ваня Ламбева и екипът й от „Дива земя“ вече активно работят по подготовката на втората Асамблея „Земята на децата“, която ще събере таланти от цял свят.

Асоциацията „Дива Земя” е създадена през 2016 г. от Ваня Ламбева. Тя има магистърска степен по история на изкуствата и магистърска степен по маркетинг.  Преди това г-жа Ламбева е била кмет на Туден и е основател на спортния клуб в Годеч. Сдружение "Дивата Земя" работи на национално ниво, като до скоро покрива само софийския регион. Ваня Ламбева е носителка на титлата „Мисис Дама на годината“ в раздел „Благотворителност“.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари