вторник, 08 октомври 2019, 12:00 ч.

Главният прокурор

Сотир Цацаров няма да иска от съда прекратяване дейността на БХК

BNews.bg

Сотир Цацаров няма да иска от съда прекратяване дейността на БХК

Снимка: BNews

Подобно искане до главния прокурор беше подадено преди седмица от ВМРО.

Главният прокурор Сотир Цацаров отказа да поиска от съда прекратяване на дейността на Българския хелзински комитет (БХК).

Подобно искане до Цацаров беше подадено преди седмица от ВМРО заради скандала около предсрочното освобождаване от затвора на Джок Полфрийман.

Според обвинител номер едно БХК е нестопанска организация и няма данни дейността ѝ да се забранява от Конституцията или от другите закони в държавата.

В мотивите си главният прокурор казва още, че твърденията на партията за оказван натиск от страна на организацията върху магистратите също не се покриват с основния ни закон.

Сотир Цацаров смята, че ако не са съгласни с доводите му, подателите на сигнала могат сами да се обърнат към съда за заличаване на Българския хелзински комитет.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари