вторник, 08 октомври 2019, 13:00 ч.

Първи разкрития

Какви са версиите за взрива в Монтана?

BNews.bg

Какви са версиите за взрива в Монтана?

Бомбата причини големи щети на цяла кооперация.

Има заподозрян за взрива в Монтана, при който беше унищожена колата .на известен адвокат в града. Задържани обаче все още няма. Разследването продължава. Бомбата причини големи щети на цяла кооперация.

Автомобилът и гаражът на кореспондентите на NOVA в района също пострадаха. Разследващите вече работят по версии, свързани с работата на адвоката, чиято кола пряко беше покушена.

Денонощие след мощния взрив в гараж на жилищна кооперация в Монтана стана ясно, че разследващите са намерили веществени доказателства от извършителя близо до мястото на инцидента. „Много са важни заключенията на експертизата за намерените на местопроизшествието следи и веществени доказателства. Надяваме се тези заключения да ни позволят идентификация на лицето, изграждане на обвинителна теза и повдигане на обвинение“, каза прокурор Олег Димитров.

Назначени са и експертизи, за да се установи дали е било поставено взривно устройство или автомобилът е полят със запалителна течност. „Вероятно може да става въпрос и за запалителна течност, вследствие на която е настъпила експлозия с всичките тези много сериозни материални поражения, които са видими на място", каза още Димитров.

Адвокат Красимир Босев каза, че поръчителят трябва да бъде спрян час по-скоро, за да не се стига до пореден инцидент. "Имам подозрения, няма да му назова името, защото смятам, че това трябва да направят разследващите органи. Аз го намирам за изключително отмъстителен и затова смятам, че той е опасен", заяви Босев.

Според адвоката, делата, които води срещу евентуалния извършител не са за голяма парична сума, но той не искал да изпълни своите задължения. "Няма да ме откаже, държа той да го знае“, добави той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари