четвъртък, 10 октомври 2019, 20:00 ч.

Превърнахме се в сметище

Рим ще изпраща отпадъците си в България

BNews.bg

Рим ще изпраща отпадъците си в България

Италианската столица е започнала преговори с България да поеме част от боклуците.

Рим ще изпраща отпадъците си в България. Италианската столица, която от няколко години се задръства от боклук заради недостатъчен капацитет за обработката му, е започнала преговори с България да поеме част от римските отпадъци.

Близо 800 тона боклук на ден остават необработени и се изнасят към страни, които да ги поемат за обработка.

За последните две години Римската община похарчи 14 милиона евро за прехвърляне на отпадъците към Австрия. Боклукът на града поема и Португалия.

Римската управа е започнала преговори за едногодишен износ на отпадъци за обработка с България за една година от 1-ви януари 2020 година, след като не е успяла да се договори с Дания и Швеция.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 1 - 11:49, 11 окт.

    ганчоооо беновска пита,чешкия журналист,не беше писал за Русия,че е кенеф,а беше писал за България,които,като тебе,я превърнаха в кенеф.

  • Беновска пипа - 00:39, 11 окт.

    Защо Путин не събира боклуците на света в необятната пустош, наречена Сибир? Сигурно така би могъл да взима и по някоя парА за опоскания си бюджет.

Напиши коментар

Коментари