петък, 11 октомври 2019, 10:00 ч.

Резил в парламента

Депутатите удариха на камък с кворума, пропадна изслушването на премиера Борисов

BNews.bg

Депутатите удариха на камък с кворума, пропадна изслушването на премиера Борисов

Припомняме, че от 16 октомври, народните представители излизат в кратка ваканция заради местните избори.

Депутатите днес трябваше да удължават срока на действие на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около източването на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите.

Ударът беше нанесен от вече закритата компания "ТАД Груп", чийто собственик Иван Тодоров е задържан в ареста за постоянно.

Това обаче няма да се случи днес, тъй като парламентът няма да заседава днес, след като депутатите не успяха да съберат кворум и при двете регистрации. В залата се регистрираха 112 народни представители, при необходими 121. При тази ситуация председателстващият заседанието Емил Христов закри пленарното заседание. Вторият опит за регистрация се наложи, тъй като в началото на пленарното заседание в зала бяха установени 106 депутати. 

"Трудно ми е да повярвам, че има договорка между ГЕРБ и БСП за кворума. Забелязах не само в ГЕРБ и в други, а и БСП бяха наполовина в Народното събрание. Ние като народни представители от "Обединени патриоти" сме си изпълнили задължението. Групата на "Обединени патриоти" извън тези, които отсъстват по извинителни причини, се регистрираха. Въпросите ги задайте към другите парламентарни групи", коментира в кулоарите депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов.

В днешния дневен ред за редовното си заседание, депутатите имаха само една точка - удължаването срока на действие на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около източването на информация от електронната база данни на Националната агенция по приходите.

След това по време на парламентарния контрол, на питане на Корнелия Нинова, трябваше да отговаря премиерът Бойко Борисов. Поради невъзможността да се събере необходимият кворум това обаче няма да се случи днес. 

Припомняме, че от 16 октомври, народните представители излизат в кратка ваканция заради местните избори.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари