петък, 11 октомври 2019, 18:00 ч.

Българския президент

Радев призова за засилване на охраната на външните европейски граници

BNews.bg

Радев призова за засилване на охраната на външните европейски граници

Европа все още се фокусира предимно върху последствията и по-малко върху причините за миграцията, каза президентът.

Българският президент призова Европа да се обърне към причините, а не единствено към последствията от миграцията. Държавният глава Румен Радев участва в срещата на държавните глави на парламентарните републики в ЕС (група "Арайолуш"), която се провежда в Атина. 

В изказването си на форума българският президент подчерта, че срещата на върха съвпада с динамични промени в средата на сигурност, на предизвикателства пред икономиката и климата. 

Европа все още се фокусира предимно върху последствията и по-малко върху причините за миграцията, а ЕС все още е зает основно да реагира на промените в средата за сигурност, докато другите стратегически играчи променят тази среда в свой интерес, докато мигрантският натиск остава за нас“, посочи Румен Радев. 

Той отново призова за засилване на охраната на външните европейски граници и за реформи в Дъблинския регламент и европейската политика за предоставяне на убежище. Това са неотложни мерки, които засягат пряко България и другите държави-членки по външните граници на ЕС, но и способността на съюза да действа като единна общност, посочи президентът. 

„Европа се нуждае и от много по-активно проектиране на влияние извън географските граници на ЕС и от много по-голяма ангажираност към държавите на произход на мигрантите за укрепване на тяхната сигурност и икономическо развитие, на системите на здравеопазване и образование“, заяви още българският държавен глава.

По думите му, ако това не се случи, Европа няма да бъде в състояние да постигне желаното ниво на вътрешна сигурност, независимо от непрекъснато нарастващите разходи. 

„България очаква новият мандат на европейските институции да бъде посветен на реалното икономическо, социално и научно сближаване. Ако ЕС не инвестира в своето социално и икономическо единство, вътрешното разделение ще продължи да застрашава принципите и устоите на съюза“, посочи още Радев.

Във форума на най-високо равнище в Атина участват президентите на България, Гърция, Хърватия, Естония, Германия, Унгария, Ирландия Италия, Латвия, Малта, Полша, Португалия и Словения.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Енчев - 06:42, 14 окт.

    Правилното название на ЕС/ЕU-то е; Недообмислен Евро-ГЕЙ-ски конгломерат на концептуален ШЕНГЕНО-МА$ОНСКИ КОНСТРУКТИВИЗЪМ, т. е. сбирщина от КРА£СТВА, ЦАРСТВА, РЕПУБЛИКИ, МОНАРХИИ, ТЕО-МОНАРХИИ и забележете, В Ч£ЕНСТВО с КО£ОНИА£И$ТИ! Народите зашлевиха прозвището "Четвъртия-Райх", на този НЕо Нацистски псевдо-съюз. КО£ОНИА£И$ТА №-1, островна Мало-БритАнглия ! Мало-БритАнглия краде островите ЧАГОС в Индийски океан, и за да скрие Престъплението си, ги дава с таен договор под-наем на НАТО. Същият този Мало-Британски "€вро-ГЕЙ-ски колонизатор" в съглашение с "Чичо-$АМ", другият Милитарист-NАТО, създават Най-Голямата Военна база за унищожение в Света, построена върху "Открадната територия"; Това е базата с прозвището на смъртта "Диего-Гарсия". Подробности ще намерите в Документалното филмче; (“Stealing a Nation”, a Special Documentary report by John Pilger.) wwwn youtube com/watch?v=kLskCGCriWc НЕ може и няма да има демокрация и истински съюз в условия на санкции, рестрикции, ултиматуми и заплахи, сред държави-членки с потъпкан и Евро-откраднат-СУВЕРЕНИТЕТ! НЕ може и няма да има демокрация, докато под натиска от брюксел-чужденци ни се налагат, бит, култура и закони, че и смяна даже на паричната ни единица. А за срам като "потомци" на ДЯКОНА, Ботева и Вапцарова, все още Българите непризнаваме новоосвободилите се от Нео-НАЦИЗМА Републики; Северна и Южна Осетии, Нагорны-Карабах, Луганск, Донецк и Крым, но Евро-поддържаме НЕО-НАЦИСКИТЕ режими в Литва, Латвия, Естония, Полша и Украйна! Ако не върнем €вро-откраднатия СУВЕРЕНИТЕТ на БЪЛГАРИЯ, младото ни поколение няма да има РОДИНА ! С Уважение, Енчев / г. Пловдив / entanashi[at]abv.bg ******************************* "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский / 5век преди Христа /

Напиши коментар

Коментари