понеделник, 14 октомври 2019, 14:00 ч.

Защо управляващите мълчат?

Проф. Ваня Добрева: Кой и защо въвежда сексуално образование за 4-годишни?

BNews.bg

Проф. Ваня Добрева: Кой и защо въвежда сексуално образование за 4-годишни?

Кой и защо въвежда сексуално образование за 4-годишни деца? Парещият въпрос зададе проф. Ваня Добрева, бивш зам.-министър на образованието, от своя профил във фейсбук. Повод за питането е оповестената „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“

През януари на сайта на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД беше публикуван документ, обявен за обществено обсъждане, който буквално взриви обществото. Документът се именува „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“.

Тя предизвика буря от остри критики от страна на много юристи и общественици, както и от Българска православна църква. Стратегията стана повод и за въпросите на професор Добрева.

„Управляващите би трябвало да обяснят защо се променят 27 закони, свързани с детето, семейството и човешките ценности? Кой и защо въвежда сексуално образование за 4-годишни деца? Кои прецени, че е уместно да се отнемат деца от родителите им? Кои са тези висши съображения, които налагат допълнителна ерозия на семейството и на биологичната, естествена, природа на човека? И то в най-тежък период на демографска катастрофа! Това е безумие и истинско престъпление!”, гласи пълният пост на Ваня Добрева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари