вторник, 15 октомври 2019, 10:27 ч.

България е завоювала трайно място на световната винена карта

Face to Face оглави класация на Concours Mondial de Bruxelles за Централна и Източна Европа

BNews.bg

Face to Face оглави класация на Concours Mondial de Bruxelles за Централна и Източна Европа

България е завоювала трайно място на световната винена карта и това личи от елитна класация на най-добрите вина от Централна и Източна Европа, изготвена от един от най-авторитетните световни конкурси - Concours Mondial de Bruxelles. От нашата страна идват четири от 10-те отличени вина в подредбата. След нас с по две вина са Румъния и Словения с и по едно за Словакия и Молдова.

Модерната българска изба New Bloom Winery в град Съединение и нейното вино Дорнфелдер е отличена в класацията за безспорното ниво и високо качество на производство. Това е поредното достижение и световно признание на марката Face to Face (F2F), след като по-рано тази година, това виното донесе на страната голям златен медал от Мондиала. В рамките на Concours Mondial de Bruxelles родната изба от Тракийската низина успя да прибави и други четири отличия – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

Набиращите популярност, отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент, доказват категорично потенциала на българския тероар и високото ниво, на което работят родните енолози. New Bloom Winery е единствената изба у нас, която работи с тези два сорта като дори германските партньори на производителя са учудени от резултатите, които постигат у нас тези сортове. Избата залага на иновациите, на особеностите на тероара и строгия контрол на всеки етап от производството – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на комуникацията „лице в лице“ – каквото е и посланието на изображенията върху етикетите.

През последното десетилетие вината от Централна и Източна Европа се харесват на все по-голям брой потребители, твърдят експертите от мондиала. Причината е, че съвременните ценителите на виното търсят „перли“ от по-малко известни места, което отваря път към висококачествените източноевропейски предложения.  

New Bloom Winery е единствената изба в България със собствени масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и все още непознати у нас, те вече печелят своите последователи. Германските партньори на винарната са учудени от превъзходните характеристики на сортовете на почвата в България, което се дължи както на особеностите на тероара, така и на опитните енолози на New Bloom Winery. Целият процес от оглеждането на лозичките до бутилиране и съхранение на виното се подлага на строг контрол, което се улеснява от непосредствената близост на лозята до винарната.

Серията Face to Face (F2F) е вдъхновена от искреността в отношенията и директната комуникация „лице в лице“. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, освен да се срещнем лице в лице с чаша вкусен Дорнфелдер от F2F.

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари