сряда, 16 октомври 2019, 13:30 ч.

Скандално

Държавата прикрива над 200 смъртни случая от наркотици годишно

BNews.bg

Държавата прикрива над 200 смъртни случая от наркотици годишно

Държавата ни умишлено прикрива над 200 смъртни случая годишно в следствие на наркотици. За това алармират граждански организации, които работят по темата. Българското либертарианско общество и движение "Промена" изразиха своето несъгласие с готвената Национална стратегия за наркотиците 2019-2023, по която тече обществено обсъждане. 

Основните мотиви за противопоставянето на стратегията са доказаните неверни данни, на които тя стъпва. От години Европейският съюз и граждански организации обръщат внимание, че страната ни няма методика, нито нужните технологии за адекватно водене на статистика за смъртността по причинители и се подават измислени данни.

Така например, според данните на НСИ, през 2018-та година няма нито един смъртен случай в България от наркотици, а в предходните години са регистрирани значително по-малко от съседните ни държави. При всички подобни случаи се, като причина за смъртта се пише "сърдечна недостатъчност" и така държавата прикрива тоталния провал на предишните три стратегии по наркотиците. Заглушавайки протестите на гражданското общество, тихомълком се опитва да приеме и четвърта - същата като предишните. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари