четвъртък, 17 октомври 2019, 12:00 ч.

МВнР предупреждава:

Големи протести блокират Барселона

BNews.bg

Големи протести блокират Барселона

За петък е планирана генерална стачка.

Очаква се  нарастване на напрежението и противопоставянето между протестиращите и органите на реда  в испанската автономна област Каталуния и столицата й Барселона. За 18 октомври, петък, е обявена генерална стачка.

Към блокирането на магистрали и летища се добавя нова вълна на политически протести.

Очакват се шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади и улични клади, както  и продължителни демонстрации около правителствени учреждения, чието местоположение съвпада с главните туристически зони на големите каталунски градове.

Голяма е опасността именно местата с основните забележителности да станат сцена на размирици и насилие, посочват от българското външно министерство.

От МВнР препоръчват българските граждани да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до Каталуния преди и по време на обявената за петък генерална стачка, а постоянно пребиваващите в областта български граждани или туристи да избягват районите, в които се организират протести.

Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид следят ситуацията и са готови да оказват съдействие при необходимост.

Българските граждани могат да се свържат с ГК Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 00 - 13:30, 17 окт.

    Същото се очаква и на 4.11. в София, ако се окаже, че кресливата чапла е спечелила изборите за кмет, т.е., че са фалшифицирани изборните резултати. Софиянци никога няма да допуснат отново да ги яхат комунисти!

Напиши коментар

Коментари