петък, 18 октомври 2019, 10:00 ч.

Мерки за сигурност

МВнР съветва българите да избягват пътувания до Каталуния

BNews.bg

МВнР съветва българите да избягват пътувания до Каталуния

Опасността е голяма на местата с основни забележителности.

В петък е обявена генерална стачка в Каталуния, съобщиха от българското Министерство на външните работи. От ведомството напомнят, че напрежението и противопоставянето между протестиращите и органите на реда в испанската автономна област и столицата ѝ Барселона ще ексалира на 18 октомври.

Към блокирането на редица магистрали и летища се добавя нова вълна на политически протести, изразяващи се в шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади. Очакват се и продължителни демонстрации около правителствени учреждения, чието местоположение  съвпада с главните туристически зони на големите каталунски градове.

Голяма е опасността именно местата с основните забележителности да станат сцена на размирици и насилие.

От министерството препоръчват на българските граждани да не предприемат без неотложна необходимост пътувания до Каталуния преди и по време на обявената за петък генерална стачка, а постоянно пребиваващите в областта български граждани или туристи да избягват районите, в които се организират протестни мероприятия.

Остават в сила и предишните предупреждения и съобщения от Министерството на външните работи на България.

Генералното ни консулство в Барселона и посолството ни в Мадрид следят ситуацията и са готови да оказват съдействие при необходимост. Българските граждани могат да се свържат с ГК Барселона на телефон: +34 937 969 950, както и на телефона за спешни случаи: +34 619 217 097 и с посолството в Мадрид на телефони: +34 913 455 761; +34 913 456 651 и на дежурния телефон в извън работно време: + 34 678 013 846.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари