петък, 18 октомври 2019, 16:00 ч.

Карлес Пучдемон

Бивш каталунски лидер се предаде на белгийските власти

BNews.bg

Бивш каталунски лидер се предаде на белгийските власти

За днес е обявена генерална стачка в Каталуния.

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти,  предаде Асошиейтед прес. Това става след като Испания издаде нова заповед за ареста му след постановените присъди срещу 12 други сепаратистки лидери. В момента той се намира в изгнание в Белгия.

Бившият каталунски премиер отхвърля заповедта и се противопоставя на всякакви опити да бъде екстрадиран в Испания.

Пучдемон "се яви доброволно пред белгийските власти, придружаван от адвокатите си", съобщи канцеларията му в изявление във връзка с издадената заповед за арест. 

Не е ясно дали е задържан и разпитван.

Бившият каталунски премиер и други лидери на сепаратисткото движение избягаха в Белгия през октомври 2017 г., след като бяха призовани да се явят пред съда, за да отговарят за опита си за отделяне на областта от Испания. 

Това предизвика големи протести няколко поредни дни в Барселона и други градове на областта.

За днес е обявена генерална стачка. Очакват се шествия на студенти, улични боеве, издигане на барикади и улични клади, както  и продължителни демонстрации на места, които са и туристически забележителности в Барселона. 

Каталунските сепаратисти организираха преди две години референдум за независимост, който испанското правителство определи като незаконен.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Енчев - 23:51, 19 окт.

    Прогресивните Българи от фондацията "Българският нов жизнен формат" призоваваме всички ПРОГРЕСИВНИ международни, ДЕМОКРАТИЧНИ организации во главе с ООН за приемане на ЕДИНЕН МЕЖДУНАРОДЕН ЗАКОН - ГАРАНЦИЯ за СУВЕРЕНИТЕТ, САМОРАЗВИТИЕ, НЕЗАВИСИМОСТ и АВТОНОМНОСТ на всяка една ЧОВЕШКА раса, народност, племе и ОБЩНОСТ, ( без значение на численост и произход ), на ПЛАНЕТАТА! Нека 21ви век бъде ВЕК на ГАРАНЦИЯ за ИСТИНСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ и АВТОНОМНО-САМОРАЗВИТИЕ на Човечеството, със строго гарантирана свобода, самоопределение и ненамеса на едини срещу други! До момента не само ООНто но и всички борещи се за "ДЕМОКРАЦИЯ" междунароидни организации не са гарантирали ни най-малки права за самоопределение, саморазвитие и суверенитет на човечеството на Планетата! За това няма и ДЕМОКРАЦИЯ никъде! ВРЕМЕ е това да се гарантира и узакони от международен мащаб! Т.е. трябва най жестоко да се забрани колониализмът, чуждото вмешателство в други държави и военна намеса за решаване на користни нужди по Планетата! Най-жестокото робство на човек срещу човека в МОМЕНТА е, БАНК-стерското КРЕДИТНО РОБСТВО! А най жестоките и глобални КРАЖБИ на СУВЕРЕНИТЕТ са €С и всички международни организации налагащи не равно-правни закони, единствено чрез финансов привес, рестрикции, санкции ѝ ултиматуми, тоталитарно-Брюкс€лски! Планът кое и как да се постигне всичко това, е изготвен от асоциацията с ръководител Енчев, Илия / Пловдив, с под заглавие: "Българският нов жизнен формат" - www.spiralata.net/biblioteka! За да постигнем Мир, Жизнен-суверенитет, пълна-Свобода на саморазвитие ѝ Щастие на Планетата, Моля присъединете се в реализацията му! С Уважение Енчев / entanashi@abv.bg ******************************* "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский / 5век преди Христа /

  • Енчев - 23:48, 19 окт.

    KАТАЛОНИЯ и БАРЦЕЛОНА! Това значи: Борба за свобода от €вро Конгломерата! Борба за свободу от €вро Конгломератам! Luchando por independencia desde €uro-conglomerado!! Марш против €вро-Нацизма! March against €uro-Nazism! Marcha contra el €uro-Nazismo! Борба за връщане на €вро-откраднатия суверенитет! Борьба за возвращение €вро-украденного суверенитета! WAR for return of €uro-robbed sovereignty! GERRA por el retorno de la €uros-robada soberanía! ВОЙНА против €вро-Нацизма! ВОЙНУ против €вро-Нацизма! WAR against €uro-Nazism! GERRA contra €uro-nazismo! С Уважение Енчев / entanashi@abv.bg ******************************* "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский / 5век преди Христа /

  • Енчев - 23:46, 19 окт.

    KАТАЛОНИЯ и БАРЦЕЛОНА! Това значи: Борба за свобода от €вро Конгломерата! Борба за свободу от €вро Конгломератам! Luchando por independencia desde €uro-conglomerado!! Марш против €вро-Нацизма! March against €uro-Nazism! Marcha contra el €uro-Nazismo! Борба за връщане на €вро-откраднатия суверенитет! Борьба за возвращение €вро-украденного суверенитета! WAR for return of €uro-robbed sovereignty! GERRA por el retorno de la €uros-robada soberanía! ВОЙНА против €вро-Нацизма! ВОЙНУ против €вро-Нацизма! WAR against €uro-Nazism! GERRA contra €uro-nazismo! Прогресивните Българи от фондацията "Българският нов жизнен формат" призоваваме всички ПРОГРЕСИВНИ международни, ДЕМОКРАТИЧНИ организации во главе с ООН за приемане на ЕДИНЕН МЕЖДУНАРОДЕН ЗАКОН - ГАРАНЦИЯ за СУВЕРЕНИТЕТ, САМОРАЗВИТИЕ, НЕЗАВИСИМОСТ и АВТОНОМНОСТ на всяка една ЧОВЕШКА раса, народност, племе и ОБЩНОСТ, ( без значение на численост и произход ), на ПЛАНЕТАТА! Нека 21ви век бъде ВЕК на ГАРАНЦИЯ за ИСТИНСКИЯ СУВЕРЕНИТЕТ и АВТОНОМНО-САМОРАЗВИТИЕ на Човечеството, със строго гарантирана свобода, самоопределение и ненамеса на едини срещу други! До момента не само ООНто но и всички борещи се за "ДЕМОКРАЦИЯ" междунароидни организации не са гарантирали ни най-малки права за самоопределение, саморазвитие и суверенитет на човечеството на Планетата! За това няма и ДЕМОКРАЦИЯ никъде! ВРЕМЕ е това да се гарантира и узакони от международен мащаб! Т.е. трябва най жестоко да се забрани колониализмът, чуждото вмешателство в други държави и военна намеса за решаване на користни нужди по Планетата! Най-жестокото робство на човек срещу човека в МОМЕНТА е, БАНК-стерското КРЕДИТНО РОБСТВО! А най жестоките и глобални КРАЖБИ на СУВЕРЕНИТЕТ са €С и всички международни организации налагащи не равно-правни закони, единствено чрез финансов привес, рестрикции, санкции ѝ ултиматуми, тоталитарно-Брюкс€лски! Планът кое и как да се постигне всичко това, е изготвен от асоциацията с ръководител Енчев, Илия / Пловдив, с под заглавие: "Българският нов жизнен формат" - www.spiralata.net/biblioteka! За да постигнем Мир, Жизнен-суверенитет, пълна-Свобода на саморазвитие ѝ Щастие на Планетата, Моля присъединете се в реализацията му! С Уважение Енчев / entanashi@abv.bg ******************************* "За пълното си щастие Човек трябва да има Славно отечество" Симонид Кeоский / 5век преди Христа /

Напиши коментар

Коментари