понеделник, 21 октомври 2019, 10:30 ч.

Замърсяване

Оцветени води с неприятна миризма се изливат в река Русенски Лом

BNews.bg

Оцветени води с неприятна миризма се изливат в река Русенски Лом

Снимка: МВР

Най-често причината са фирми, които заустват водите си без съответните разрешителни от ВиК.

Оцветени води с неприятна миризма се изливат редовно в река Русенски Лом, която минава през Западната промишлена зона на Русе. Хората, които живеят в района, са притеснени и постоянно подават сигнали.

Най-често причината са фирми, които заустват водите си без съответните разрешителни от ВиК, твърдят от водното дружество  и местната екоинспекция.

От години обаче институциите буксуват в установяването на нарушителите. Причината е оспорването на резултатите и експертизите, когато констатацията на екоинспекцията е направена в отсъствието на представител на ВиК.

За първи път контролните органи се събраха заедно за съвместна проверка. И стигнаха до производител на кори за яйца.

Фирмата-нарушител ще бъде санкционирана и ще трябва да сключи договор с ВиК, за да зауства отпадните си води в колектора.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари