понеделник, 21 октомври 2019, 19:30 ч.

От Blife

Топ адвокатът Владимир Пенков: Професията ни трябва да се присъедини към бъдещето

BNews.bg

Топ адвокатът Владимир Пенков: Професията ни трябва да се присъедини към бъдещето

Съвместната конференция с The Legal 500 докара над 150 изявени юристи от цял свят Дигитализацията, цифровата икономика, мерките срещу изпирането на пари и финансовите злоупотреби, киберсигурността, бъдещите технологии и изкуствения интелект бяха само част от темите, които се обсъдиха на първата по рода си конференция South East Europe Summit 2019.

Събитието бе организирано от The Legal 500, международно признатата организация за оценяване и класиране на правни кантори и адвокати от цял свят, и водещата правна фирма и носител на приза Кантора на 2018-та година „Пенков, Марков и партньори“. „Професията ни се променя с голяма скорост и за всички нас това е голямо предизвикателство.

Фактът, че такава важна конференция се провежда именно в България, е едновременно голямо признание и предизвикателство за нас“ – с тези думи Владимир Пенков, председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, Адвокат на 2013-та година на Националните правосъдни награди откри конференцията. Да поздравят над 150-сетте гости от международния правен свят на сцената излязоха Дейвид Гоулторп, управляващ директор на The Legal 500 и банкерът Левон Хампарцумян.

Първият панел, който бе фокусиран върху актуалната тема за предизвикателствата пред защитата на данните и киберсигурността предизвика огромен интерес. Той бе открит от Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни: „Киберсигурността не е само защита на лични данни и не засяга единствено институциите, тя е неразделна част от ежедневието на бизнеса, включително банков сектор, правна индустрия, здравеопазване, енергетика и т.н. Всички трябва да работим заедно, за да подобрим нивото на защита, защото това е една от най-големите ни слабости на европейско ниво.”

В различните панели на South East Europe Summit 2019 се включихаи редица изпълнителни директори на водещи институции и компании, сред които представители на Българска народна банка, IBM, Rompetrol, Oracle, и др.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Георги Нанев Вутев - 09:21, 28 окт.

    Този беше партиен секретар в МВТ преди ноември '89, хвалеше се, че баща му е вкарал полк. Георги Найденов в затвора (ТЕКСИМ), а Ярослав Радев му е "духовен баща". След събитията направи собствена фирма Lega Inter Consult, в която събра най-добрите юристи от М-во на Външна търговия. "Сдобиха" го с огромни пари (все пак е евреин по майка, т.е. 100%!) и му дадоха да приватизира половин РъБъ... Играе с всички силни на деня, единствено го мъчи ниският ръст и плешивостта, които компенсира с доста по-млада държанка. Общо взето - кадърен правник, но самовлюбен нарцис! :(

Напиши коментар

Коментари