сряда, 23 октомври 2019, 14:35 ч.

Чрез официално писмо

Гражданско сдружение "Антикорупционен фронт" информира Световния фонд за дивата природа /WWF/ за гаврата на Тома Белев с евреите

BNews.bg

Гражданско сдружение "Антикорупционен фронт" информира Световния фонд за дивата природа /WWF/ за гаврата на Тома Белев с евреите

Гражданско сдружение "Антикорупционен фронт" изпрати отворено писмо до генералния директор на Световния фонд за дивата природа /WWF/ Марко Ламбертини. Поводът е изказването на „екоактивиста” и представител на „Зелените” в България Тома Белев, който си позволи да обиди всички евреи, правейки следното изказване:

„Най-евтино са пътували евреите в конските вагони – напълно безплатно”

От сдружението отправиха няколко ключови въпроса към световната организация. Чрез писмото те питата нейните представители дали смятат за уместно този човек да се ползва с тяхното име и с тяхната протекция протекция. Активистите искат да получат отговор и на въпроса дали организацията е запозната с факта, че всички български медии и граждани изразиха своето възмущение от това изказване, но определени медии, които спекулират с името и подкрепата на Европейската комисия като БТВ, Медиапул, Капитал и Клуб Z, по никакъв начин не взеха отношение по темата. 

Писмото е изпратено с копие до адресира до Давид Сасоли, председател на Европейския парламент, Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, Емили О`Райли, европейски омбудсман, Кармени Вела, Европейска комисия за околната среда, Н.Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Конфедерация Швейцария в България, Морт Фридман, председател на Американско-израелски комитет по обществени въпроси и Дейвид Харис, председателят на Американския еврейски комитет (AЕК).

ПИСМОТО МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК! 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари