четвъртък, 07 ноември 2019, 18:00 ч.

При акция

ГДБОП спря 11 незаконни сайта за музика

BNews.bg

ГДБОП спря 11 незаконни сайта за музика

Акцията е проведена в рамките на една седмица.

11 нелегални сайта, предоставящи музикални произведения без уредени авторски права, са били спрени по време на акция на ГДБОП. Сигналът е подаден от International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), чрез Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), съобщиха от МВР.

Става дума за сървъри на международна компания в адресното пространство на България, на които са позиционирани 11 сайта, нарушаващи  правата върху музикални произведения като обекти на интелектуалната собственост. Към сигнала са приложени списък на сайтове и обекти, чиито права са нарушени.

В хода на проверката е установено, че интернет страниците предоставят достъп на своите потребители до музикални произведения без необходимото по закон съгласие на правоносителите. Част от тях били прикрити чрез използване на прокси сървъри (анонимизиращи услуги) на компания от САЩ.

След проведените компютърно-разузнавателни дейности и издадени разпореждания,  достъпът до интернет страниците е преустановен, престъпната дейност е прекратена и са предотвратени огромни щети за авторите и правоносителите.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари