четвъртък, 07 ноември 2019, 18:02 ч.

Официално

Невена Зартова е новият шеф на най-голямата прокуратура - Софийската районна

BNews.bg

Невена Зартова е новият шеф на най-голямата прокуратура - Софийската районна

Невена Зартова стана първата жена, начело на най-голямата прокуратура - Софийската районна. Решението е на ресорната колегия на Висшия съдебен съвет.

Зартова поема поста от Радослав Димов, който оглави Софийската апелативна прокуратура. Тя му бе заместник и ще е изпълняващ длъжността до избора на титуляр.

  Почти цялата кариера на обвинителката е минала в Софийската районна прокуратура. Тя работи година като експерт в парламента, а в СРП постъпва на 7 ноември 2005 г. И пак на датата 7 ноември пое шефския пост. Избрана е за заместник районен прокурор на 24 юни 2014 г. и оттогава заема поста. Тя е и говорител на Софийската районна прокуратура от 2015 г. Многократно е награждавана за работата си.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Gооglе - 07:48, 08 ноем.

    Строителят "Артекс" на луксозни палати с частни асансьори с тераси и небостъргача "Златен век" (за крадци и корумпета!) на политици и висши чиновници без доказани законни доходи, си има вече и шефка на Софийската районна прокуратура! Заедно с професорите от партийната кариера Герджик-Туфалак и Иван Тодоров ( https : //bit.ly/2oZTwb5 )! Ура, другари!

  • Наблюдател - 07:32, 08 ноем.

    Явор Зартов - бивш председател на Търговското отделение на Върховния съд! Магистратската КАСТА си назначила нейно отроче за софийски глав-прокурор! Очаквам БОКо да пусне като втори кандидат за поста главен прокурор доктора по право на Софийския университет Владимир Тодоров Живков - по случай 30 години от свалянето от власт на бащицата (и на Владко и на БОКо) Тато!

  • Шублерът - 01:11, 08 ноем.

    На тая устата й по-голема от челцето й, бе другари?! Явно с уста, а не с чело, е "заработила" назначението си от едрогъзите Шиши, БОКи, Цаци с милиметровите пишлета и Гешефта!

Напиши коментар

Коментари